Zdravotnícke zariadenia AGEL v Banskej Bystrici a vo Zvolene obhájili certifikát kvality ISO 9001:2015

Zdravie
0 /

Po troch rokoch sa podarilo Poliklinike AGEL Zvolen II. a AGEL Mammacentrum svätej Agáty v Banskej Bystrici úspešne obhájiť certifikát kvality ISO 9001:2015. Tieto zdravotnícke zariadenia za uplynulé tri roky zažili viacero zmien – obe sa stali súčasťou siete AGEL.

Poliklinika AGEL Zvolen II. sa navyše presťahovala a stala súčasťou Nemocnice AGEL Zvolen. Obnoveniu certifikátu v oboch zdravotníckych zariadeniach predchádzala aktívna príprava, no tiež opakované dozorové audity.

Obe zdravotnícke zariadenia, Poliklinika AGEL Zvolen II. aj AGEL Mammacentrum svätej Agáty, boli dlhoročne certifikované podľa normy ISO 9001, manažéri kvality sa preto rozhodli pokračovať v certifikácii aj po tom, čo sa stali súčasťou siete zdravotníckych zariadení AGEL.

AGEL Mammacentrum sv. Agáty  je špecializovaná nemocnica, ktorá sa komplexne zaoberá diagnostikou a liečbou nádorových a iných ochorení prsníka. V roku 2012 získala táto nemocnica plnohodnotné členstvo v prestížnej medzinárodnej sieti Breast Centres Network. Mammacentrum využíva najnovšiu medicínsku technológiu a ročne uskutoční vyše 15 tisíc diagnostických vyšetrení.

Nedávno sme informovali, že AGEL Mammacentrum sv. Agáty ponúka okrem komplexnej starostlivosti ohľadom nádorových a iných ochorení prsníka aj ambulanciu prvého kontaktu. Jednou z nich je aj ambulancia všeobecného lekárstva. Príjemné priestory, wifi, krátke čakacie doby alebo bezbariérový prístup sú benefity, ktoré táto ambulancia ponúka.

Na základe normy sa zdravotnícke zariadenia zaviazali trvale zlepšovať systém manažérstva kvality, zavádzať nové metódy a zdokonaľovať  systém manažérstva kvality v zmysle daných štandardov. Vďaka norme sa taktiež zvyšuje kvalita a bezpečie poskytovaných služieb so zameraním na zvyšovanie spokojnosti pacientov, zamestnancov a všetkých ostatných zainteresovaných strán.

Certifikát kvality podľa normy ISO 9001:2015 systému manažérstva kvality sa zaoberá poskytovaním všeobecnej a špecializovanej ambulantnej zdravotnej starostlivosti a spoločných vyšetrovacích a liečebných zložiek. Platnosť certifikátu je 3 roky, zdravotnícke zariadenia však musia počas tohto obdobia opakovane (každý rok) pristúpiť k dozorovému auditu od certifikačnej spoločnosti.

Pravidelné audity, ktoré na jednotlivých pracoviskách vykonáva tím interných audítorov v spolupráci s manažérom kvality, zabezpečia pripravenosť zdravotníckych zariadení na ďalšiu certifikáciu a preveria funkčnosť a efektivitu zavedených procesov podľa normy ISO 9001.

Zdroj: Eva Peterová, Foto: AGEL a ilustračné