Skúška mobilného protipovodňového hradenia na Hronskom predmestí vyvolá vo štvrtok krátkodobé obmedzenia

SPRÁVY
3 /

Protipovodňová ochrana intravilánu mesta Banská Bystrica vybudovaná na oboch brehoch Hrona vyžaduje pravidelné skúšky nasadenia mobilného hradenia na ochranné múriky.  Vo štvrtok 24. októbra 2024 sa uskutoční ďalšia plánovaná skúška časti mobilného protipovodňového hradenia, ktorú uskutočňuje Slovenský vodohospodársky podnik, š. p., Povodie Hrona, OZ.

Skúška sa uskutoční v čase od 8:00 hod. do 16:00 hod. v lokalite po ľavej strane Hrona na ulici Hronské predmestie, a to na úrovni zimného štadióna v priestore oproti hlavnému vchodu a popred bytový dom Hronské predmestie č. 2 – 10, až po areál bývalého „Drukosu“.

Počas skúšky budú uzatvorené tri prechody, t. j. pri vstupe do tréningovej haly zimného štadióna, oproti vchodu Hronské predmestie č. 2 a vchodu č. 10. V uvedenom priestore, na chodníkoch, promenáde, ako aj na pridružených cestách sa bude nachádzať technika a personál, ktorý bude manipulovať s jednotlivými časťami mobilného hradenia.

Z uvedeného dôvodu žiada mesto o zváženie nutnosti prechodu Hronským predmestím popri zimnom štadióne a promenádou. Uprednostnite preto obchádzkové trasy, chodníky popri ceste I/66 alebo po Bellušovej ulici.

V prípade potreby vám budú nápomocní príslušníci MsP a zamestnanci SVP š. p.

Mesto Banská Bystrica ďakuje za dôsledné dodržanie dopravného značenia, najmä zákazu zastavenia na iných miestach ako parkovacích, resp. vymedzených červeno-bielou páskou. Za dočasné obmedzenia sa samospráva mesta ospravedlňuje a ďakuje za pochopenie.

Zdroj: (tom) a mesto BB, Foto: FB a ilustračné