Práce na oddychovej zóne Magnólia pre seniorov v Jeseni na Fončorde sa blížia do finále

SPRÁVY
1 /

Ako sme už informovali, pri Zariadení pre seniorov Jeseň na Fončorde vzniká krásny oddychový priestor, kde sa v týchto dňoch dolaďujú posledné detaily. Dokončuje sa altánok a robia sa terénne úpravy a začne sa s výsadbou.

V novej bezbariérovej zóne si budú môcť skôr narodení Bystričania a Bystričanky pestovať bylinky, ale aj zahrať šach, ruské kolky či petang. Magnólia bude slúžiť aj na organizovanie rôznych aktivít pre seniorov, záhradnú terapiu, muzikoterapiu či animoterapiu.

„Teším sa, že už čoskoro budeme môcť našim klientom, ich rodinným príslušníkom i zamestnancom zariadenia Jeseň túto oázu pokoja a zelene oficiálne sprístupniť,“

uviedol na kontrolnom dni primátor Ján Nosko.

Banskobystrická samospráva prišla s myšlienkou vybudovania oddychovej zóny Magnólia pri Zariadení pre seniorov Jeseň, aby sa zlepšili podmienky na aktívny pohyb a oddych, ale aj bezproblémové stretávanie sa so svojimi blízkymi v zelenej zóne, ktorú by mali podľa plánu otvoriť koncom júla.

„Kvalitný vonkajší bezbariérový a hlavne bezpečný priestor klientom veľmi chýbal, čo sa najviac prejavilo v náročných časoch pandémie, keď boli všetci separovaní a izolovaní na izbách,“

dodal banskobystrický primátor Nosko.

Upravený vonkajší priestor Zariadenia Jeseň prispeje k zvýšeniu kvality života klientov, a podľa individuálnych potrieb im poslúži na uskutočňovanie rôznych aktivít v rámci sociálnej rehabilitácie i záujmovej činnosti.

Seniori a seniorky sa v novom bezpečnom prostredí budú môcť poprechádzať, porozprávať sa a oddýchnuť si na čerstvom vzduchu.

Autor: (tom), Foto: mesto BB