Nová pobočka BKS Bank nad strechami Banskej Bystrice

SPRÁVY
0 /

V banskobystrickom Europa Business Center otvorila novú pobočku rakúska BKS Bank. Nachádza sa na 17.poschodí tejto najvyššej budovy v meste pod Urpínom

Nová banka v Banskej Bystrici

„Veľmi nás teší, že s otvorením novej pobočky máme od 1. apríla naše zastúpenie aj v Banskej Bystrici. Privátna,  ako aj firemná klientela môže očakávať vysoko profesionálne a kvalitné poradenstvo. Ťažiskom sú bezhotovostné bankové produkty a leasingové obchody,“

uviedla Herta Stockbauer, predsedníčka predstavenstva BKS Bank.

Podľa nej je zavedenie investične náročných hotovostných operácií  je naplánované na neskoršie obdobie. Banka chce presvedčiť hlavne svojou výnimočnou ponukou v oblasti financovania bývania.

BKS Bank na Slovensku

Spoločnosti BKS Bank a BKS-Leasing s. r. o. zamestnávajú okolo 40 pracovníkov. Koncom roka bude BKS Bank na Slovensku zastúpená celkovo tromi pobočkami. V nasledujúcom roku sa plánuje otvorenie ďalšej pobočky v Košiciach.

„Čo sa týka produktov, tieto budú doplnené o platobnú kartu Maestro, ktorá je v súčasnosti podstatnou zložkou každého balíka služieb pre účty” zhrnul Peter Malo, ktorý je spoločne s Haraldom Brunnerom zodpovedný za vedenie BKS Bank na Slovensku.

Solídny rakúsky koncern

Objem vkladov na Slovensku sa banke BKS podarilo zvýšiť oproti roku 2014 z 17,1 mil. € na 26,1 mil. €. Objem úverov sa v porovnaní s predchádzajúcim rokom zvýšil o 4,7 mil. € a dosiahol hodnotu 51,2 mil. €. Takisto sa v  BKS-Leasing podarilo zvýšiť objem lízingových obchodov z 30,3 mil. € (k 31.12.2013) na 32,6 mil.€ (+7,6%). Vstup na slovenský trh sa uskutočnil už v r. 2007 založením BKS-Leasing s. r. o.

V roku 2014 dosiahla BKS Bank hospodársky výsledok po zdanení v hodnote 46,6 mil. € (+14,8%), čo predstavuje druhý najlepší výsledok v histórii banky. Zároveň vykázala bilančnú sumu vo výške 6,86 mld. €. Koncern zamestnáva okolo 1.100 pracovných síl. Okrem Slovenska a Rakúska je zastúpený aj v Slovinsku a  Chorvátsku.

Zdroj: BKS