Nezabudnite na termín zberu nadrozmerného odpadu na vašej ulici podľa harmonogramu na rok 2024

SPRÁVY
2 /

Už tento piatok 20. septembra bude podľa platného harmonogramu odvezený nadrozmerný odpad z ulíc Tulská, Moskovská, Vršacká, Zadarská, Oremburská, Internátna, Nová, Slnečná, Bagarova, Jazmínová, Tichá, Zelená, Havranské, Spojová, Šalgotarjánska, THK a Kvetinová.

Objemný odpad je odpad, ktorý nie je možné z dôvodu veľkých rozmerov uložiť do klasických zberných nádob. V predvečer určeného termínu zberu je možné položiť ho ku zberným nádobám na zmesový komunálny odpad.

PATRÍ SEM: nábytok, dvere, staré okná, nádoby, koberce, sanitárne vybavenie, plechové rúry a pod.

NEPATRÍ SEM: stavebný odpad, pneumatiky, elektrospotrebiče, batérie, drobný komunálny odpad vo vreciach alebo v krabiciach.

MESTO ĎAKUJE, že stále dodržiavate týchto pár jednoduchých pravidiel:

– ak chceme mať pekné a čisté mesto, je potrebné dodržiavať termíny zberu objemného odpadu;

– nadrozmer ukladajte na kontajnerové stojiská v predvečer stanoveného termínu;

– v prípade, že si kúpite novú sedačku a starej sa potrebujete zbaviť mimo termínu zberu objemného odpadu, využite jej bezplatné odovzdanie v Zbernom dvore na Zvolenskej ceste v Radvani.

„Apelujeme na obyvateľov, aby sa z dôvodu zabezpečenia čistoty mesta a efektivity systému zberu komunálneho  dodržiavali termíny zberu príslušné pre ich ulicu a základné podmienky nakladania s odpadom,“

hovorí  vedúci Oddelenia odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev MsÚ Banská Bystrica Peter Suchý.

Peter Suchý

Peter Suchý

V prípade vzniku potreby zbavenia sa ho mimo termín zberu, je možné využiť celoročnú možnosť jeho bezodplatného odovzdania v Zbernom dvore v Radvani na Zvolenskej ceste.

Spoločne môžeme prispieť k čistejšej a krajšej Banskej Bystrici. Všetky informácie o nakladaní s komunálnym odpadom nájdete v brožúre na webe mesta: https://www.banskabystrica.sk/…/ako-nakladat-s…/

Zdroj: (tom) a mesto BB, Foto: ilustračné