NDS investuje do novej vozovky na R1 pri Banskej Bystrici takmer 850 tisíc eur, práce začnú v pondelok

SPRÁVY
0 /

Národná diaľničná spoločnosť v posledných dňoch realizuje opravu vozovky banskobystrickej rýchlostnej cesty R1, kde boli vykonané práce doposiaľ v hodnote zhruba 360 tisíc eur. V najbližších dňoch začne s ďalšou opravou vozovky aj v blízkosti križovatky Banská Bystrica – Kremnička, ktorej hodnota predstavuje 480 tisíc eur.

S prácami začne NDS v pondelok 24. júna 2024 v ranných hodinách. Stavebné práce  potrvajú približne dva týždne s tým, že nebudú prebiehať v nedeľu.

„Do nového, kvalitného povrchu vozovky R1 pri Banskej Bystrici investujeme celkovo približne 850 tisíc eur,“ 

hovorí Rastislav Droppa, prevádzkový riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti.

Nasledujúca oprava vozovky sa bude robiť postupne a týka sa úseku ľavého jazdného pásu rýchlostnej cesty R1 (v smere z Banskej Bystrice do Zvolena) v km 157,225-155,800 (pravý jazdný pruh) a ľavého jazdného pásu rýchlostnej cesty R1 v km 155,800-152,180 (pravý jazdný pruh + krajnica).

Práce budú pozostávať z výmeny obrusnej vrstvy spočívajúcej v odfrézovaní starej a položení novej vrstvy asfaltového koberca, ďalej výmeny ložnej vrstvy spočívajúcej v odfrézovaní starej a položení novej vrstvy asfaltového betónu.

Pracovať  sa bude počas prvého týždňa opráv na úseku R1 v ľavom jazdnom páse v km 157,225-154,725 v pravom jazdnom pruhu a v druhom týždni opráv na úseku R1 v ľavom jazdnom páse v km 154,725 – 152,180 v pravom jazdnom pruhu. Pri prácach na daných úsekoch rýchlostnej cesty R1 bude doprava presmerovaná do voľného (rýchleho) jazdného pruhu.

Národná diaľničná spoločnosť apeluje na motoristov, aby boli obozretní, ohľaduplní a dodržiavali obmedzenia súvisiace s opravnými prácami, najmä aby rešpektovali rýchlostne limity.

„Záleží nám nielen na bezpečnosti motoristov, ale aj na bezpečnosti pracovníkov v teréne. Práve nepozornosť a nedodržiavanie zníženej rýchlosti sú najčastejšími príčinami neraz vážnych nehôd,“

upozorňuje NDS.

Zdroj: NDS, Foto: ilustračné