Mesto pokračuje v obnove miestnych komunikácií, aktuálne sa opravil chodník na Zelenej ulici a pribudnú ďalšie

SPRÁVY
4 /

Banskobystričania sa aj tohto roku dočkajú množstva menších i väčších investícií do opráv mestských komunikácií. Aktuálne sa opravujú cesty a chodníky v jednotlivých mestských častiach.

S letnou sezónou sa naplno rozbehli rekonštrukcie chodníkov na území celého mesta a výnimkou nie je ani Fončorda.  My sme sa pozreli na čerstvo opravený chodník na Zelenej ulici pod oporným múrom a sami môžete porovnať, ako to tu vyzeralo pred opravou a po nej.

Chodník na Zelenej pred obnovou a po nej

Chodník na Zelenej pred obnovou a po nej

Rekonštrukčné práce spočívali doplnením obrubníkov, odstránení starého asfaltu, osadenie priek. žľabu z betónových priekopových tvárnic, opravili sa podkladové vrstvy a následne sa položil nový asfaltový kryt.

„V tejto mestskej časti sme už okrem toho zrealizovali opravy chodníkov na Zelenej ulici pri zastávke MHD a na Moskovskej ulici 15 – 29. Čoskoro sa začne s opravou chodníkov v okolí tržnice na Úsvite, či v areáli ZŠ Moskovská, cez ktorý denne prechádza množstvo obyvateľov najmä z Tulskej ulice. Obnovou prejdú aj schodiská na Moskovskej 15 a Tulskej 13,“

hovorí prvý viceprimátor Jakub Gajdošík.

Mesto Banská Bystrica už netrpezlivo tiež čaká na vyhodnotenie druhej cyklovýzvy z Plánu obnovy, keďže súčasťou tohto projektu je aj rozsiahla obnova chodníkov na Mládežníckej, Družby, Oremburskej, Tulskej, Internátnej a Okružnej ulici, ktoré by sa tak mohli financovať z európskych zdrojov.

„Okrem toho pripravujeme projekt komplexnej rekonštrukcie cestného mosta na Mládežníckej ulici, ktorého súčasťou je aj doteraz chýbajúca lávka pre peších a osobne sa veľmi teším na realizáciu krásneho projektu revitalizácie vnútroblokov Družby – Mládežnícka – Okružná, kde aktuálne prebiehajú povoľovacie procesy,“

dodáva viceprimátor Gajdošík.

Oremburská ulica

Oremburská ulica

Zároveň sa poďakoval poslancom za Fončordu z tímu okolo primátora Jána Noska – Ružene Maťašeje, Vladimírovi Ivanovi, Marekovi Modranskému, Vladimírovi Sklenkovi a Branislavovi Kováčikovi za veľmi dobrú spoluprácu pri riešení všetkých projektov v tejto mestskej časti.

Register investícií a priorít počíta s opravami chodníkov na uliciach Švermovej, Jilemnického, Spojovej, Šalgotarjánskej, Slnečnej, THK aj s opravami schodísk na Tulskej a Moskovskej.

Snažíme sa zodpovedne a transparentne pristupovať k budúcim investíciám do rekonštrukcie chodníkov avšak finančný rozpočet je limitovaný,“

uvádza poslanec Vladimír Ivan.

Vladimír Ivan

Vladimír Ivan

„Verím, že nás spoločne čaká ešte veľa pozitívneho pre túto mestskú časť. Postupne sa budem venovať každej mestskej časti osobitne, aby miestni obyvatelia mali presné informácie čo sa robí a aké investície ich čakajú,“

uzatvára tému Jakub Gajdošík.

Fončorda

Fončorda

Autor: (tom), Foto: mesto BB a ilustračné