Korčuliar sa pri Hronseku pokúsil znásilniť korčuliarku

SPRÁVY
0 /

Horúce počasie prináša okrem radostí leta aj zvýšenie kriminality, vrátane sexuálnej. Mohla sa o tom presvedčiť mlada Banskobystričanka, ktorá si bola zakorčuľovať na voľnej ceste medzi Hronsekom a Veľkou Lúkou.

Vyzerá to tak, že v lete sa nemôžu sporo odeté ženy nemôžu cítiť bezpečne pred úchylákmi ani pri verejnom in-line korčuľovaní. V utorok podvečer si mierne ochladenie užívala s korčuľami na nohách mladá dievčina z mesta pod Urpínom na asfalte za Hronsekom, keď ju znenazdajky napadol iný korčuliar, ktorým bol 27-ročný mladík z neďalekej obce. Stiahol ju do priekopy s úmyslom znásilniť ju. Dievčina sa mu našťastie ubránila a kričiac o pomoc sa jej podarilo vymaniť zo zovretia a ušla.  

„Vzhľadom na citlivosť prípadu, nebudeme poskytovať bližšie informácie,“ uviedla pre portál noviny.sk hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Petra Vašková.

Páchateľa policajný vyšetrovateľ obvinil zo sexuálneho násilia. „Sudca schválil návrh na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby. V súčasnosti je už páchateľ väzobne stíhaný,“ dodala Vašková. V prípade  preukázania viny hrozí sexuchtivému mladíkovi trest odňatia slobody v trvaní  5 až 10 rokov.

Zdroj: Bystricoviny.sk