Júlový prieskum AKO: Smer stále vedie pred Progresívnym Slovenskom , za nimi je Hlas

SPRÁVY
0 /

Podľa aktuálneho prieskumu agentúry AKO pre televíziu JOJ 24, ktorý sa konal od 9. do 15. júla 2024 na vzorke tisíc respondentov, by parlamentné voľby vyhrala strana Smer, ktorú by volilo 23,5 percenta opýtaných.

Na druhom mieste je naďalej Progresívne Slovensko  so ziskom 21,7 percenta a tretí Hlas s 15,5 percentami hlasov respondentov. Kým Smer aj PS si oproti júnovému prieskumu mierne pohoršili, Hlas si naopak mierne polepšil.

Zľava Robert Fico, Michal Šimečka a Matúš Šutaj Eštok

Zľava Robert Fico, Michal Šimečka a Matúš Šutaj Eštok

Predseda Hlasu Matúš Šutaj Eštok to komentoval slovami:

„V Hlase si vážime každý jeden váš hlas. Podľa posledného prieskumu volebných preferencií nám patrí tretie miesto. S vaším hlasom sme silní a môžeme byť ešte silnejší. Ďakujeme za Vaše hlasy pre silné a sebavedomé Slovensko doma i v zahraničí.“

Do NR SR by sa ešte dostali strany KDH (7,4 percenta), Republika a SaS (obe po 5,6 percenta) a SNS s rovnými piatimi percentami.

Pred bránami parlamentu by zostali Demokrati (4,4 percenta), Maďarská aliancia (4,3 percenta) a koalícia Slovensko, KÚ, Za ľudí (3,5 percenta), Sme rodina (2,3 percenta).

Poslanecké mandáty by sa rozdelili nasledovne: Smer by obsadil 42 kresiel, PS 39, Hlas 27, KDH 13, Republika 10, SaS 10 a SNS 9.

Zdroj: AKO a (tom)  , Foto: ilustračné