Dobrovoľná zbierka: Pomôžme zabezpečiť airtrack pre banskobystrickú gymnastiku

SPRÁVY
0 /

Gymnastický klub ŠK UMB v Banskej Bystrici dal slovenskej gymnastike viacero slovenských reprezentantov či reprezentantky. Venuje sa gymnastickým talentom už viac ako 60 rokov a potrebuje pomoc.

Kto kampaň organizuje?

Je to Zuzana Guzmická, mamina malej 7-ročnej Karolínky, ktorá sa už dva roky venuje intenzívne športovej gymnastike. Túto výzvu organizuje pre Gymnastický klub ŠK UMB v Banskej Bystrici.

Je to klub športovej gymnastiky, ktorý ma dlhú históriu už od roku 1963. Odchoval mnohých úspešných slovenských reprezentantov aj reprezentantky. Dnes sa aj naďalej venuje vrcholovej športovej gymnastike a zároveň organizuje gymnastické prípravky pre všetky deti, ktoré majú záujem naučiť sa základné gymnastické prvky a zároveň sa zabaviť.

Športová gymnastika je jeden z časovo najnáročnejších športov, to znamená, že deti aj starší športovci spolu s trénermi v telocvični trávia dlhé hodiny (3–5 hodín) denne. Je to taktiež nebezpečný a veľmi náročný šport. Žiaľ priestory pre bystrický klub už dlhodobo nie sú vyhovujúce, pretože gymnasti nemajú dostatočný priestor pre kvalitný tréning, často musia tréneri s deťmi improvizovať, aby mohli aj naďalej robiť tento nádherný šport.

V klube aktuálne veľmi potrebujú 15-metrový airtrack, ktorý im dovolí trochu rozšíriť priestory ich telocvične a takto skvalitniť tréningový proces. Airtrack je bežná súčasť priestorov gymnastických klubov vo svete.

Žiaľ klub na toto vybavenie nemá vlastné financie,  preto sa Zuzana Guzmická rozhodla zorganizovať pre nich výzvu:

„Verím totiž, že na Slovensku je veľa dobrých ľudí, ktorí veria, že šport je pre naše deti dôležitý. Nielen preto, že im dáva do života gymnastické schopnosti, silu, flexibilitu, ale aj priebojnosť, trpezlivosť, či cieľavedomosť dobudúcna, a taktiež schopnosť vedieť sa vynájsť a riešiť výzvy, ktoré život prináša.“

Keďže gymnastika je šport všetkých športov, klub navštevujú aj deti venujúce sa iným športom ako je napríklad hokej, či tenis, aby nazbierali vzácne gymnastické schopnosti, ktoré im pomôžu byť lepšími v ich športe.

Gymnastickí reprezentanti Adela Rosputinská a Sebastian Samson

Gymnastickí reprezentanti Adela Rosputinská a Sebastian Samson

Komu touto zbierkou pomôžeme?

Príspevkom do tejto výzvy pomôžeme mnohým športovo nadaným deťom a teenagerom, aby mali lepšie podmienky pre ich tréning. Aktuálne sa totiž tlačia v malej telocvični bez riadneho priestoru na tréning.

Airtrack budú môcť použiť aj vo vedľajších priestoroch, kde majú voľný priestor, avšak zatiaľ bez gymnastického vybavenia.

Na čo konkrétne budú peniaze z tejto kampane použité?

Peniaze z tejto kampane použije Klub športovej gymnastiky UMB v Banskej Bystrici na zakúpenie 15 metrov dlhej a 2 metre širokej odrazovej plochy (Airtrack), ktorá malým aj veľkým gymnastom, gymnastkám, ale aj ich trénerom veľmi pomôže pri ich každodennom tréningu.

Dovolí im trénovať náročnejšie akrobatické prvky a zlepšovať sa tak v športovej gymnastike. Prispieť na dobrú vec môžete prostredníctvom https://donio.sk/airtrack-pre-banskobystricku-gymnastiku.

Zdroj: Zuzana Guzmická  a (tom) , Foto: Klub športovej gymnastiky UMB Banská Bystrica