Bolt sa vracia do Banskej Bystrice s elektrickými kolobežkami, uľahčí dopravu obyvateľom a návštevníkom mesta

SPRÁVY
5 /

Spoločnosť Bolt aktuálne oznámila opätovné uvedenie svojich obľúbených elektrických kolobežiek v Banskej Bystrici. Obyvatelia krajského mesta tak budú mať teraz prístup k rýchlej, pohodlnej a ekologickej forme dopravy, ktorá výrazne prispeje k zlepšeniu mestskej mobility a znižovaniu dopravných zápch.

Zelené elektrokolobežky Bolt skončili svoju prevádzku v našom meste v roku 2022 a rok potom ich nahradila spoločnosť Tier so svojimi zdieľanými tyrkysovými e-kolobežkami. Znamená to, že v súčasnosti budú v tejto oblasti dopravy pôsobiť na území mesta pod Urpínom dve spoločnosti.

„Sme nadšení, že môžeme privítať naše kolobežky v Banskej Bystrici. S naším predplatným Bolt Pass môžu užívatelia jazdiť na našich kolobežkách len za 0,10 € za minútu. Týmto spôsobom sa dostanú na miesto rýchlejšie a zároveň pomôžu znížiť dopravné zaťaženie mesta. Chceme podporiť miestnu komunitu a prispieť k udržateľnej mestskej mobilite. Veríme, že naši používatelia ocenia pohodlie a efektívnosť, ktoré naše kolobežky prinášajú,“

povedal Peter Mesarč, Country Manager pre mikromobilitu v spoločnosti Bolt.

Peter Mesarč

Peter Mesarč

Elektrické kolobežky Bolt sú ideálnym riešením pre každodenné dochádzanie, návštevy obchodov či objavovanie mesta. Sú cenovo dostupné, pohodlné a vždy pripravené na jazdu. Používatelia môžu jednoducho stiahnuť aplikáciu Bolt, vybrať režim kolobežky, nájsť kolobežku na ulici a naskenovať QR kód na kolobežke, aby mohli začať svoju jazdu.

 „Po dohode s mestom spúšťame prevádzku s no-go zónou pre námestie v historickom centre mesta, takže užívateľ bude vidieť na mape, kde sa obmedzujúce zóny nachádzajú a tam parkovať nebude môcť. Je to aktívne viditeľné už teraz. Tento prístup zabezpečuje, že historické pamiatky a dôležité mestské oblasti zostanú chránené, pričom sa súčasne umožní pohodlný a efektívny pohyb používateľov kolobežiek v rámci dostupných parkovacích zón,“ 

dodáva Mesarč.

Kolobežky Bolt sú dostupné na každom kroku a ponúkajú skvelú alternatívu k tradičným spôsobom dopravy. Či už ide o rýchly výlet do kancelárie, večerný program s priateľmi alebo bezpečnú jazdu domov, kolobežky Bolt sú tu vždy, keď ich potrebujete. Iba niekoľkými klepnutiami na telefóne si môžete kedykoľvek počas dňa vychutnať pohodlnú a spoľahlivú jazdu.

Tento osvedčený spôsob dopravy prichádza s mnohými výhodami pre obyvateľov Banskej Bystrice, vrátane cenovej dostupnosti, pohodlia a príspevku k ochrane životného prostredia. Bolt je odhodlaný pokračovať v rozširovaní svojich služieb a prinášať inovatívne riešenia pre mestskú mobilitu.

Zdroj: (om) a Jan Huk, Foto: ilustračné