Banskobystrická samospráva začína s obnovou Družstevnej ulice

SPRÁVY
0 /

Mesto Banská Bystrica každoročne vyčleňuje vo svojom rozpočte pomerne značné finančné čiastky na obnovu vozoviek, chodníkov i schodísk, ktoré sú v nevyhovujúcom stave. Okrem bežnej údržby komunikácií sa jedná aj o súvislé rekonštrukcie úsekov miestnych ciest, ktoré skvalitňujú pohyb peších i motoristov vo všetkých častiach mesta.

Aktuálne sa dokončujú stavebné práce súvisiace so zavedením nových rezidentských zón v prvých troch lokalitách – na Uhlisku, v Podlaviciach, na Severnej  a Bakossovej ulici.

V roku 2025 plánuje mesto vytvoriť rezidentské zóny na Sídlisku, v Radvani a Kráľovej. V nasledujúcich rokoch 2026 a 2027 sa budú zriaďovať rezidentské zóny na najväčších sídliskách Fončorda a Sásová.

Vďaka štátnej dotácii v objeme 300 000 eur po ukončení centrálnych osláv 80. výročia SNP prejdú stavebnou obnovou aj ďalšie mestské lokality. Mesto celkovo investuje tento rok do obnovy dopravnej infraštruktúry vyše 2,2 milióna eur.

„V mestskej časti Uhlisko pokračujeme s ďalšími stavebnými prácami súvisiacimi so zriadením novej rezidentskej zóny. Po rozsiahlej rekonštrukcii ulice Na Uhlisku tentoraz zameriavame pozornosť na obnovu vozovky na Družstevnej ulici. Na tieto stavebné práce sme v mestskom rozpočte vyčlenili cca 50 000 eur. V najbližších dňoch prejde povrch cesty komplexnou opravou, staré obrubníky vymeníme za nové a obnovíme aj bezbariérové vstupy k jednotlivým bytovým domom,“

uvádza banskobystrický  primátor Ján Nosko.

Ján Nosko

Ján Nosko

V súčasnosti parkujú motoristi na obojsmernej ceste na Družstevnej ulici nelegálne a v rozpore s dopravnými predpismi. Vďaka rekonštrukcii, novému dopravnému značeniu a realizácii tzv. výhybne určenej pre vyhýbanie sa automobilov sa tieto parkovacie miesta zlegalizujú, vďaka čomu bude môcť byť na tejto ulici zachované parkovanie tak ako doposiaľ.

„Všetkých obyvateľov chcem počas najbližších dní poprosiť o trpezlivosť a rešpektovanie prenosného dopravného značenia. Verím, že počasie nám bude priať a práce budú plynule napredovať,“

dodáva primátor Nosko.

Autor: (tom), Foto: mesto BB a ilustračné