FOTO: Mestská detská liga v malom futbale pozná svojich víťazov, ktorí postupujú na Majstrovstvá Slovenska

ŠPORT
0 /

Pred rokom vznikla myšlienka usporiadať v Banskej Bystrici pilotný ročník Mestskej detskej ligy v malom futbale. Tohto roku sa uskutočnil ďalší ročník tejto ligy, ktorým sa založila nová tradícia detského minifutbalu v našom meste.

Druhý ročník banskobystrickej Mestskej detskej ligy  v malom futbale zakončil v utorok 21. mája na Magurskej finálový turnaj kategórie U-11.

Do aktuálneho ročníka sa zapojilo 372 žiakov, ktorí spoločne vytvorili 30 družstiev v štyroch kategóriách U-9, U-11, U-14 a U-16. Sú to o niečo vyššie čísla ako vlani, čo značí, že podujatie sa teší záujmu našich žiackych futbalových nádejí.

 „V utorok som sa bol pozrieť spolu s mojím druhým zástupcom Martinom Majlingom na jednom z finálových zápasov kategórie U-11, v ktorom si zmerali sily dva tímy Základnej školy Golianova – bieli a červení,“

uviedol banskobystrický primátor Ján Nosko.

Ján Nosko a Martin Majling pri oceňovaní mladých futbalistov

Ján Nosko a Martin Majling pri oceňovaní mladých futbalistov

Do finále U-11 sa prebojovali oba tímy ZŠ Golianova, spomedzi ktorých napokon triumfoval ten biely. Tretia skončila ZŠ Jozefa Gregora Tajovského, keď po penaltách zdolala SZŠ Mládežnícka 51.

Finále U-11:  ZŠ Golianova červení – ZŠ Golianova bieli 1:3

Góly: M. Porter – J. Babic 2, D. Plavucha.

Hrací čas: 2×10 min.

Víťaz U-11

Víťaz U-11

V bronzovom tíme figuroval aj najlepší hráč kategórie U-11 Jozef Meňuš. Najlepším strelcom sa stal Mateo Pajer zo ZŠ Spojová a za najlepšieho brankára bol vyhlásený Lesan Kaliský zo SZŠ Mládežnícka 51.

Víťazi automaticky postupujú na Majstrovstvá Slovenska v malom futbale, ktoré sa uskutočnia v piatok 21. júna na Mestskom mládežníckom štadióne v časti Radvaň – Kráľová.

„Jedno z našich zmodernizovaných športovísk tak opäť ožije a verím, že priláka mnoho fanúšikov a divákov. Tým najúspešnejším srdečne gratulujem a zároveň držím palce v celoslovenskom kole. Ostatným mladým športovcom ďakujem za účasť, ako aj vzorné športové správanie. Vďaka patrí tiež všetkým, ktorí sa zhostili organizácie tohto športového podujatia a zabezpečili hladký priebeh,“

dodal primátor Nosko.

Finále U-9: ZŠ s MŠ Radvanská – ZŠ Golianova 7:0

Góly: M. Hamšík 4, L. Bulík 2, vlastný.

Hrací čas: 2×12 min.

Víťaz U-9

Víťaz U-9

Finále U-14: ZŠ Golianova bieli – ZŠ s MŠ Radvanská 4:6

Góly: L. Chrenovský, M. J. Mazúr, P. Šoltés – D. Soľák 4, A. Matejko, A. Vitouš.

Hrací čas: 2×10 min.

Víťaz U-14

Víťaz U-14

Víťazom trojkolového turnaja U-16 sa stal tím ZŠ a MŠ Radvanská, ktorý zo 6 zápasov 5 vyhral a 1 prehral so skóre 29:11 (hrací čas 1×20 min.).

S víťazmi jednotlivých kategórií malého žiackeho futbalu v Banskej Bystrici sa stretneme v celoslovenskom finále 21. júna na Mestskom mládežníckom štadióne v Radvani – Kráľovej. Bystrickým mužstvám budem držať palce.

Víťaz U-16

Víťaz U-16

Zdroj: (tom)  a Banskobystrický zväz malého futbalu , Foto: mesto BB