FOTO: Bystrickí volejbalisti ukradli prvý set aj vicemajstrovi, pre chorobu odišli fyzicky + HLASY

ŠPORT
0 /

Banskobystrickí volejbalisti sa v druhom kole extraligy predstavili už aj na domácej palubovke v Slovenskej Ľupči, kde hostili vicemajstra VKP Bratislava. Mali dobrý vstup do zápasu, keď prvý set vyhrali a ujali sa vedenia 1:0. Žiaľ v ďalších už nestačili na favorizovaných hostí, hoci najmä v druhom a štvrtom sete bojovali zo všetkých síl.

Volejbalisti Tatrana vstupoval do zápasu podobne ako v prvom stretnutí s Prešovom – koncentrovaný a takticky pripravený. Hneď v úvode sa im podarilo zaskočiť súpera a získať prvý set1:0.

Druhý set bol vyrovnaný, oba tímy sa ťahali bod po bode, no záver patril Bratislave, ktorá dorovnala stav na 1:1.

Začiatok tretieho setu však sprevádzal pokles koncentrácie domácich, čo sa prejavilo najmä v prijme, a to následne ovplyvnilo priebeh celého setu – 1:2.

Štvrtý set mal podobný priebeh, keď banskobystrický tím nedokázal držať krok s tempom Bratislavy. Napriek tomu bolo počas celého zápasu cítiť silnú podporu fanúšikov, za ktorú sú hráči nesmierne vďační. Konečným rezultátom bol stav 1:3.

Fakty o zápase:

ŠVK Tatran Slovenská Ľupča/UMB Banská Bystrica – VKP FTVŠ UK Bratislava 1:3 (21, -21, -17, -21)

Hráči zápasu: Lukáš Hlaváč (ŠVK Tatran UMB) – Tomáš Kriško (VKP). Rozhodovali: Malík a Tiňo. Diváci: 158.

ŠVK TATRAN UMB: Hlaváč 2, M. Veselý 6, Slávik 5, A. Veselý 22, Sýkora 12, Baslar 8, liberovia Ondrčka a Balkovský (Záchenský 2, Priškin 0)

VKP FTVŠ UK: Michalica 1, Kriško 8, Šellong 14, Trubač 16, Fořt 2, Billich 5, liberovia Jakubík a Patúc (Bielka 4, Stríž 1, Turčáni 2, Fekete 2, Marjov 8)

Hlasy po zápase:

Branislav Skladaný, asistent trénera ŠVK Tatran UMB: „Prvé dva sety boli vyrovnané. Prehrali sme v koncovke druhého setu, urobili viac chýb na podaní a dostali súpera na koňa. Od tretieho setu bol súper jasne lepší. Z môjho pohľadu to bol vyrovnaný zápas naozaj len v dvoch setoch, v tom treťom VKP potvrdilo úlohu favorita. Na druhej strane sa nechcem vyhovárať, ale naši hráči odišli fyzicky. Do štvrtka sme netrénovali kvôli chorobe… Celkovo spokojnosť od nás trénerov, ale máme na čom pracovať.“

Matej Sýkora, smečiar ŠVK Tatran UMB pre bystricoviny.sk: „V zápase proti Bratislave, sme dodržiavali taktické pokyny, ktoré sme si pred zápasom povedali. A počas prvého setu nám všetko vychádzalo tak ako sme chceli. Mrzí ma, že prvý vyhratý set nás uspokojil natoľko, že v druhom sme skoro prestali hrať a len sme čakali čo spraví súper. Keď sme sa chceli vrátiť naspäť do hry počas druhého setu, tak to bolo oveľa zložitejšie, keďže Bratislavčania boli už v komfortnej zóne. Celková prehra ma nemrzí, mrzí ma len to ako sme tento zápas nezvládli v našich hlavách. Sme mladé družstvo ktoré bude čeliť veľkému množstvu podobne náročných zápasov, v ktorých bude rozhodovať naše mentálne nasadenie.“

Robin Pělucha, tréner VKP FTVŠ UK: „Síce sme vyhrali, ale nebol to z našej strany optimálny výkon. Domáci hrali pekne a bojovne. Bolo kráľovské ich sledovať, vychytali príjem v poli. Boli sme trošku nesvoji. Miestami to bolo dramatické a záživné, takže celkovo za mňa fajn zápas.“

Hráči zápasu Lukáš Hlaváč a Tomáš Kriško

Program:

Volejbalisti ŠVK Tatran odohrajú nasledujúci zápas na palubovke súpera. V sobotu 19. októbra o 18.00 hodineNitre proti Slávii SPU.

Autor: (bl), Foto: fb ŠVK Tatran (Lenka Holčíková)