Derby v Medzibrode ovládol Badín, debakel Podkoníc, tesná prehra Ľupče + HLASY

ŠPORT
0 /

Cez víkend sa hrali zápasy tretej, štvrtej a piatej ligy i s našimi zástupcami z banskobystrického okresu. V najvyššie uvedenej súťaži mal RSC Hamsik Academy voľno. Podkonice hrali šláger v Seredi a pohoreli tam. Nedali gól a inkasovali päť.  V štvrtej lige sa hralo derby v Medzibrode, ktoré ovládol Badín. Strelil až šesť gólov. V piatej lige zaknihovala tesnú prehru Slovenská Ľupča u favorita v Ladomerskej Vieske.

III. LIGA – skupina Západ

Podkonice hrali v šlágri kola v Seredi a zrejme ešte mali v nohách ťažký pohárový zápas zo stredu týždňa s Ružomberkom. Domáci mali výborný úvod a už v prvej dvadsaťminútovke  získali dvojgólový náskok. Hostia sa snažili hrať dobre fyzicky, ale domáci rýchlo dávali loptu od nohy a predvádzali pekné futbalové kombinácie. Skóre otvoril už v štvrtej minúte Stareček po rýchlej akcii, vystrelil spoza šestnástky a lopta prešla medzi nohy obrancu – 1:0. Potom v devätnástej minúte zvyšoval na 2:0 Vantruba, presadil sa z dorážky potom ako jeho spoluhráč Gajinov namieril do brvna. Hralo sa následne prevažne v strede poľa a do prestávky sa stav nemenil.

Tím z banskobystrického okresu poslal do druhého dejstva až štyroch nových hráčov. Avšak ani oni nedokázali skórovať. Tretí gól dala Sereď v 71. minúte. K hetriku sa naštartoval stredopoliar Marek Výbošťok. Po jeho zvýšení na 3:0 domáci už dominovali a záver zápasu si doslova užívali. Spomínaný Výbošťok strelil tri góly za15 minút, keď dvakrát presne namieril spoza šestnástky a zvyšoval teda nielen na 4:0, ale aj konečných 5:0. Podkoničania tak nevyhrali tretí ligový duel v rade a zaknihovali druhú prehru po sebe.

Žiaľ bližšie informácie nám z podkonického klubu neposkytujú po tom ako sa Bystricoviny stali ešte vo vlaňajšej sezóne hromozvodom v konflikte medzi športovým manažérom FK Podkonice Romanom Patrášom a už bývalým trénerom tohto mužstva Petrom Venglarčíkom.

ŠKF Sereď – FK Podkonice 5:0 (2:0)

Góly: 4. Stareček, 19. Vantruba, 71., 74. a 85. Výbošťok. Rozhodoval: Ihring. ŽK: žiadne. Diváci: 285.  

Zostava Podkonice: P. Gábriš  – P. Maslo (46. Jakab), Mat. Turňa, Kupčík, Očenáš – Melich, D. Bača (46. Rosenberger), Patrnčiak (46. J. Rusko) – D. Selecký (46. Sekáč), Kostúr, Mózer (77. Kaliský)

———————————————————————————-

Ostatné výsledky:  Malacky – Šaľa 2:1, Rača – Beluša 4:0, Martin – N. Zámky 4:0, Častkovce – Veľké Ludince 0:2, Lehota p. Vt. – Galanta 3:0, Bánová – Krásno n. Kys. 1:1, Myjava – Inter Bratislava 1:2.

PROGRAM:

Najbližšie hrajú Podkonice už v stredu 16. októbra v Častkovciach, ide o dohrávku siedmeho kola s výkopom o 15.00 hodine.  Riadne dvanáste kolo sa hrá cez víkend. RSC Hamsik Academy sa predstaví na MMŠ Radvaň v nedeľu 20. októbra o 14.30 hodine v súboji proti Častkovciam.  Podkonice doma privítajú v tento deň v tom istom čase Myjavu.

Poradie:

1. Sereď 26b, 2. Lehota p. V. 24b, 3. Malacky 21b, 4. Podkonice 20b, 5. Rača 20b, 6. Šaľa 20b, 7. Beluša 20b, 8. V. Ludince 16b, 9. Inter 14b, 10. Galanta 13b, 11. Martin 11b, 12. N. Zámky 11b, 13. RSC HA 11b, 14. Krásno n. Kys. 10b, 15. Myjava 9b, 16. Častkovce 5b, 17. Bánová 5b.

IV. LIGA – Majstrovstvá regiónu STRED

V štvrtej lige sa hralo okresné derby, v ktorom Medzibrod hostil na svojom obecnom štadióne v nedeľu Badín. Domáci sa dostali do vedenia po štvrťhodine hry zásluhou Chromeka, ktorý si nabehol za obranu na Konderovu prihrávku a popri Kučerovi poslal loptu so siete – 1:0. Vzápätí však na druhej strane Vician dokázal vyrovnať, keď potrestal chybu medzibrodskej obrany pri rozohrávke – 1:1. Po polhodine hry už dostal hostí do vedenia Žilinec, ktorý z 5 metrov umiestnil loptu po zemi k žrdi – 1:2. Domáci mohli do prestávky vyrovnať, ale hlavičku Chromeka stihla obrana hostí na bránkovej čiare odvrátiť na brvno a strela Milráda tesne minula priestor bránky.

Po prestávke začali lepšie Badínčania a ich vedenie navýšil po kombinačnej akcii v 51. minúte Žilinec 1:3. Nádej na body dal Medzibrodu vzápätí druhým gólom v zápase Chromek, ktorý sa presadil hlavičkou a znížil na 2:3. O pár minút sa však po krídelnej akcii a centri pred bránku opäť presadil Branislav Žilinec a zavŕšeným  hetrikom prakticky rozhodol o osude stretnutia (2:4), keďže Medzibrod už nemal dosť kvality a psychických síl na návrat do zápasu. V závere duelu ešte zvýšil na 2:5 najskôr Vician, ktorý po vyrazení strely Maruniakom bez problémov umiestnil loptu do opustenej bránky a v poslednej minúte striedajúci Slovák uzavrel skóre stretnutia na 2:6, ktoré bolo pre domácich až príliš kruté.

(hut + cb úprava)

Tréner Medzibrodu Ivan Bartoš pre bystricoviny.sk hodnotil duel nasledovne: „V  dnešnom zápase sme odohrali dva rozdielne polčasy. Od úvodu zápasu sme plnili do bodky, čo sme si povedali v kabíne. Zatvárali sme súperovi priestory ,dobre sme dostupovali, z čoho sme získavali veľa lôpt. Strelili sme krásny prvý gól a konečne sme sa dostali do vedenia. Dlho sme sa z gólu netešili a po hrubých chybách v rozohrávke sme si dali prakticky sami góly. Vytvorili sme si ďalšie veľké príležitosti, ale sme z nich neskórovali. Cez prestávku v kabíne som hráčom hovoril, že nech nepoľavíme a naopak ešte viac budeme agresívne napádať súpera.  Po prestávke sme na nešťastie inkasovali rýchli tretí gól. Na inkasovaný gól sme veľmi dobre zareagovali a znížili na 2:3. Po našom góle sme začali hrať nepresne a strácali sme ľahké lopty, z čoho sa súper dostával do protiútokov a inkasovali sme tak ďalšie tri góly. Vysoká prehra v derby je pre nás veľmi bolestivá. Aj napriek tejto vysokej prehre sa budeme snažiť v posledných dvoch zápasoch jesene získať nejaké body.“

Tréner Badína Miroslav Hudec bol s výhrou spokojný: Bolo to derby ako má byť. Malo to náboj, emóciu a padlo veľa gólov. Gólovo ako prví udreli domáci, ale prakticky okamžite sme dokázali zakontrovať. V prvom polčase bol Medzibrod nepríjemný a vypracovali si nejaké šance a mal nebezpečné štandardky, ktoré nám robili problémy. Nám vyšli presingové situácie a dokázali sme polčasový výsledok otočiť v náš prospech. Cez prestávku sme si niečo povedali a vyšiel nám vstup do druhého polčasu. Výsledok zápasu sa lámal za stavu 2:3, kde sme to ustáli a štvrtým gólom zlomili odpor domácich. Bol to ťažký zápas na ťažkom teréne a pre Medzibrod je to asi krutá prehra, lebo hlavne v prvom polčase nám bol minimálne vyrovnaným protivníkom. Rozhodla naša skúsenosť a efektivita. Chalanom musím za dnešný výkon poďakovať.“

Braňo Žilinec, strelec troch gólov Badína pre bystricoviny.sk: Vedeli sme, že nás bude čakať náročný zápas na náročnom teréne s dobrou atmosférou, keďže to bolo derby. Zo začiatku to bolo vyrovnané, domáci boli dosť nebezpeční smerom dopredu, z čoho vyústil aj ich prvý gól. My sme však dokázali zareagovať na inkasovaný gól a skóre sme otočili po individuálnych chybách súpera. Do druhého polčasu sme mali výborný vstup, keď sme strelili hneď gól, no Medzibrod dokázal hneď zareagovať. Neskôr mali domáci aj menší tlak, no potom ma našiel ´Jany´ presnou prihrávkou a skórovali sme na 4:2 z nášho pohľadu. Po tomto góle už bolo prakticky rozhodnuté. Zápas sa dohrával a ako bonus sme ešte pridali ďalšie dva góly. Čo sa týka môjho hattricku, som rád, že mi to tam konečne padlo, ale veľkú zásluhu majú na tom aj chalani. Špeciálne ´Jany´, ktorý mi už tie asistencie musel vrátiť (smiech). Musíme povedať, že sme cieľ splnili získať tri body naspäť po minulotýždňovej prehre a teraz ich musíme budúci týždeň potvrdiť.“

TJ Sokol Medzibrod – ŠK Badín 2:6 (1:2)

Góly: 17. a 53 Chromek – 18. a 76. Vician, 30., 51. a 61. Žilinec, 90. V. Slovák. Rozhodoval: Holas. Diváci: 200.   

—————————————————————————————

Ostatné výsledky:  Kováčová – Makov 3:0, Čadca – Oravské Veselé 2:2, Osrblie – Zubrohlava 2:2, Príbelce – Bešeňová 3:1, Kysucké N. Mesto – Stráňavy 2:0.

PROGRAM:

Najbližšie hrajú oba tímy z banskobystrického okresu  v sobotu 19. októbra o 14.30 hodine. Doma sa predstaví Badín a privíta v derby Kováčovú. Medzibord sa pokúsi bodovať u favorita v Stráňavách.

Poradie:

1. Oravské Veselé 24b*, 2. Stráňavy 21b, 3. BADÍN 18b*, 4. Osrblie 17b, 5. Zubrohlava 17b, 6. Bytča 16b**, 7. Kysucké N. Mesto 15b, 8. Staškov 13b**, 9. Kováčová 13b, 10. Makov 13b*, 11. Príbelce 11b*, 12. Bešeňová 11b, 13. Čadca 7b, 14. MEDZIBROD 6b.

* – mužstvo má jeden neodohraný zápas k dobru

* * – mužstvo má dva neodohrané zápasy k dobru

 V. LIGA – skupina JUH

V piatej lige máme jediného zástupcu Slovenskú Ľupču, ktorá cestovala do Ladomerskej Viesky. Začiatok zápasu patril herne viac domácim, ktorí mali častejšie loptu na kopačkách, ale nedokázali to využiť do nebezpečnejšieho zakončenia. Hostia sa brejkovými situáciami dostali k bránke súpera, avšak zlyhali vo finálnej fáze. Najväčšiu šancu na otvorenie skóre mali v 30. minúte, ale Lakomčík v samostatnom nájazde neuspel proti domácemu brankárovi a dokonca sa stopercentne potvrdilo staré známe “nedáš – dostaneš” . Vieska z protiútoku strelila úvodný gól zápasu, zariadil po centri na zadnú žrď a následnej spätnej prihrávke Bartošík1:0.

Po desiatich minútach druhého dejstva mali futbalisti Slovenskej Ľupče výhodu pokutového kopu, keď domáci Hanus úmyselne zachytil rukou volej Čiefa po rohovom kope, ktorý mal gólové parametre. Nariadenú penaltu Lakomčík premenil a vyrovnal na 1:1. Zápas sa následne hral bez nejakých väčších šancí až do 88. minúty, keď zbytočnú stratu lopty zo strany hostí v strede poľa dokázala Ladomerská Vieska potrestať rýchlym útokom do otvorenej obrany. Po presnom centri Hanusa bol Gordulič tým strelcom, ktorý rozhodol o výhre svojho tímu 2:1.

K prehre sa vyjadril obranca Slovenskej Ľupče Samuel Ternuščák: Do zápasu sme išli s cieľom bodovať. Snažili sme sa vychádzať zo zabezpečenej obrany do brejkových situácii, čo sa nám v prvom polčase aj darilo a vypracovali sme si niekoľko sľubných šancí, ale bohužiaľ sme doplatili na streleckú smolu. Naopak súper využil perfektne zahratý brejk po jednej z našich nevyužitých šancí a v závere polčasu otvoril skóre. Do druhého dejstva sme preto začali s vyšším napádaním a odmena prišla v podobe streleného gólu z pokutového kopu. V závere zápasu sa však súperovi podarilo skórovať a tak všetky body brali domáci.“

FK FILJO Ladomerská Vieska – OFK Slovenská Ľupča 2:1 (1:0)

Góly: 31. Bartošík, 88. Gordulič – 56. Lakomčík (z 11m). Rozhodoval: Ratkovský. Diváci: 150.

PROGRAM:

Najbližšie hrá Slovenská Ľupča už na domácej pôde, a to v nedeľu 20. októbra o 14.00 hodine a privíta Radzovce.

Poradie:

1. Látky 24b, 2. V. Krtíš 23b, 3. Jesenské 20b, 4. Lad. Vieska 19b, 5. Brezno 16b, 6. Hliník n. Hr. 16b, 7. SLOVENSKÁ ĽUPČA 11b, 8. B. Štiavnica 11b, 9. Málinec 11b, 10. Č. Balog 11b, 11. Radzovce 10b, 12. Detva 7b, 13. Vinica 6b.

Autor: (cb), Foto: redakčné, ilustračné