V meste pod Urpínom už najbližšiu nedeľu 7. júla štartujú obľúbené Sídliskové večerníčky

KULTÚRA
0 /

Aké by to bolo leto, keby si na svoje neprišli aj najmenší Banskobystričania? Po roku sa do jednotlivých častí mesta vracajú pre deti s rodičmi rozprávky, mnohé z nich priamo pod holým nebom.

Mesto Banská Bystrica aj toto leto pripravilo pre prázdninujúce deti Sídliskové večerníčky. Prinášame vám ich prehľad s programom na troch bystrických sídliskách a dvoch mestských častiach.

Sídliská Radvaň, Uľanka, Sásová, Podlavice či Šalková sa aj tento rok počas letných prázdnin premenia na divadelné javisko. Deti s rodičmi si budú môcť spoločne užiť veselé predstavenia v podaní hercov profesionálnych divadiel – nevaDIvadlo, Harry Teater, Divadlo TUŠ, Divadlo Oskar a Divadlo Agapé.

Prvý zo série večerníčkov si budú môcť vychutnať najmenší Banskobystričania v Divadelnej kaviarni Emily na Bernolákovej 8 v Radvani v nedeľu 7. júla 2024 o 17:00 hod.

Z najtajnejšieho morského trezoru zmizla kniha. Nebolo by na tom nič tragické, keby neobsahovala tajomstvá a múdrosti všetkej vody na svete. Našťastie je nablízku detektív Eugen Očko, aby záhadu vyriešil.

Podarí sa mu zistiť, či knihu ukradla ryba vo výslužbe, podlý morský koník alebo trafená čajka? Všetci sú podozriví, no skutočný zlodej je len jeden. Viac sa deti dozvedia na samotnom nedeľnom predstavení nevaDivadla „Detektív Eugen Očko“ v divadelnej kaviarni Emily v Radvani.

Program Sídliskových večerníčkov na júl a august 2024

Nedeľa 7.7.2024 o 17:00  nevaDivadlo: Detektív Eugen Očko – divadelná kaviareň Emily Bernolákova 8, Radvaň

Nedeľa 21.7.2024 o 17:00 Harry Teater: Havo Slavo – futbalové ihrisko Úľanka

Sobota 27.7.2024 o 17:00 Harry Teater: Janko a Marienka – futbalové ihrisko Stará Sásová

Nedeľa 11.8.2024 o 17:00 Divadlo Oskar: O hlúpom Janovi – detské ihrisko Podlavice

Nedeľa 18.8.2024 o 17:00 Divadlo TUŠ: Veselá vandrovka – materská škola Šalková

Nedeľa 25.8.2024 o 17:00 Divadlo Agapé: Kapitán Kotvička – pri Základnej škole na Spojovej ulici

Autor: (tom), Foto: Mesto BB a ilustračné