Svetielkofest privíta malých aj veľkých návštevníkov 20. júla v bystrickej Záhrade

KULTÚRA
0 /

Občianske združenie Svetielko nádeje už po tretíkrát organizuje jednodňový benefičný festival Svetielkofest, ktorý ponúka program pre detských i dospelých návštevníkov. Zároveň predstavuje príležitosť aj pre rodiny s deťmi, ktoré boli v starostlivosti Svetielka nádeje, ako aj pre verejnosť, aby sa stretli a užili si kultúrne podujatie a zábavu.

Tento rok sa Svetielkofest uskutoční v sobotu 20. júla a začne popoludní o 14:30 hod. V priestoroch Záhrady CNK sa o uvoľnenú atmosféru postará DJ Good Mood a pre návštevníkov bude pripravený bohatý sprievodný program.

DJ Good Mood

DJ Good Mood

Obzvlášť mladších určite poteší možnosť vyblázniť sa s dočasnými tetovačkami značky Kresky, vyrobiť si niečo pekné v tvorivých dielňach, prečítať si zaujímavú knižku na stanovišti Martinusu, vyskúšať si petang či rôzne spoločenské hry.

O 16:30 hod. sa nádvorie Záhrady premení na javisko: postará sa o to Bábkové divadlo na Rázcestí s ich predstavením Dve rozprávky na brušku. Príbehy O Jurkovi s kozou a O Dobromilovi a Lenimírovi sú vhodné pre detských divákov od 3 rokov.

Bábkové divadlo na Rázcestí

Bábkové divadlo na Rázcestí

Podvečer bude pokračovať hudobný program. O 18:00 hod. vystúpi slovenská hudobníčka DASA. Jej hudba je kombináciou alt-popu a elektroniky a za svoje debutové EP DASA bola nominovaná na Radio Head Awards v kategórii Objav roka. Dospelým návštevníkom spríjemní podvečer aj ochutnávka vín z Muráni Víno Čajkov a Vinárstva Kinči.

Dasa

Dasa

Vrcholom večerného programu bude koncert, na ktorom sa môžu vytancovať všetci – o 20:30 hod. sa predstaví niekoľkonásobný držiteľ ocenenia Radio Head Awards FVLCRVM.

Vstupné pre dospelých návštevníkov je dobrovoľné, deti do 18 rokov (vrátane), rodiny, ktoré boli v starostlivosti Svetielka nádeje, a osoby s preukazom ZŤP a ich sprievod majú vstup zdarma. Vstupenky si môžete zakúpiť prostredníctvom portálu https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/svetielkofest.

FVLCRVM

FVLCRVM

Výťažok z festivalu bude venovaný na podporu činnosti Svetielka nádeje, ktoré už 22 rokov pomáha detským onkologickým pacientom a ich rodinám, ako aj deťom v domácej hospicovej starostlivosti a ich rodinám.

Svetielko nádeje všetkých srdečne pozýva stráviť sobotu v príjemnej atmosfére a teší sa na návštevníkov festivalu.

Zdroj: Jozefa Pevčíková , Foto: Svetielko nádeje a ilustračné