Jesenné prázdniny v banskobystrickej knižnici aj s novým podujatím

KULTÚRA
0 /

Ak chcete, aby si vaše dieťa užilo jesenné prázdniny zmysluplne a zábavne zároveň, odporúčame navštíviť knižnicu! Počas nadchádzajúcich dní je vo Verejnej knižnici Mikuláša Kováča pre deti aj dospelých pripravený zaujímavý program aj s  novinkou.

Jesenné prázdniny v knižnici alebo Hravá knižnica –  to sú dva dni, ktoré podporujú čítanie, kreativitu aj ďalšie zručnosti detí. Je to skvelá príležitosť, ako spolu tráviť čas      a zároveň rozvíjať detskú predstavivosť. Tieto aktivity v bezpečnom priestore knižnice sú vhodné pre deti od 8 rokov a zahŕňajú:

spoločenské hry,

tvorivé dielne,

čítanie z pestrých detských kníh.

Banskobystrické jesenné prázdniny v knižnici môžu čitatelia zažiť v dňoch 30. a 31. októbra v čase  od 9:00 do 16:00 hod. v priestoroch pobočky Fončorda na Jilemnického 48. Podujatie je koncipované ako voľný program a odporúča sa prítomnosť rodičov či starých rodičov.

Ďalším knižničným podujatím počas jesenných prázdnin je podujatie v pobočke Sídlisko na Ul. 29. augusta 25. V stredu 30.  októbra o 16:30 hod. organizuje Verejná knižnica Mikuláša Kováča už tradičné a každomesačne sa opakujúce podujatie Rozprávkové čítanie pre najmenších.

Ide o zážitkové čítanie pre deti od 3 do 5 rokov spojené s tematickými tvorivými dielňami, ktoré je tentokrát ladené k Mesiacu úcty k starším.

Novinkou v ponuke Verejnej knižnice Mikuláša Kováča je Večer s Harry Potterom a Hľadanie Kameňa mudrcov.

Mgr. Iveta Babjaková, riaditeľka knižnice, sa prihovára k deťom slovami:

„Priprav sa na kúzelný večer, kde sa na malú chvíľu staneš čarodejníkom na Rokforte! Naučíš sa vyrábať čarovné prútiky, vymýšľať vlastné zaklínadlá aj variť lektvary. Príď k nám do knižnice. Tešíme sa na Teba!”

Prvý Večer s Harry Potterom sa uskutoční  6. novembra 2024 o 16:30 hod. v pobočke Sídlisko. Počet miest je obmedzený. Odporúčame rezerváciu na tel. čísle 048 / 414 22 83 alebo e-mailom na 29augusta@vkmk.sk.

Iveta Babjaková

Iveta Babjaková

Zdroj: Katarína Lehotská Mikuláková , Foto: VKMK a ilustračné