Divadlo Nová Dedinka na Sliači – Táňa Kusá: Syna či dcéru. Momentky z kúpeľného života

KULTÚRA
0 /

Ako si splniť sen o dieťati, keď to vôbec nie je také jednoduché? Divadlo Nová Dedinka v réžii Martina Zachara uvedie  hru Táni Kusej „Syna či dcéru. Momentky z kúpeľného života“ v sobotu 19. októbra 2024 o 15:00 hod. v kinosále KH Palace Kúpeľov Sliač.

Divadlo vás pozýva do ženských kúpeľov Lúčky, kde muži majú prístup na priepustky iba v striktne naplánovanom čase plodných dní. Spoznajte najsúkromnejší, no prekvapivo pestrý svet, do ktorého nás v ľahkonohej rekomédii Tatiany Kusej vpúšťa rôznorodo namiešaná skupina žien.

Do deja aktívne vstupujú ďalšie postavy zariadenia – prísna vrchná sestra, svojrázna upratovačka, demotivovaný primár a spievajúci údržbár. A v neposlednom rade chlapi z neďalekej dediny, ktorí sa prispôsobili životu v blízkosti ženských kúpeľov. Napokon nechýba ani záhadný miestny ľudový liečiteľ, snažiaci sa ťažiť zo situácie žien, ktoré sa boria s túžbou otehotnieť.

Divákovi sa núkajú rôzne obrazy z kúpeľného pobytu – príchod a zoznamovanie sa so spolubývajúcimi, konzultácia u primára, kúpeľné procedúry, nácvik kultúrneho programu, vyhľadanie pomoci u liečiteľa, záverečný večierok, či vzájomné konverzácie pacientiek na izbe. Dej je zasadený do 70. – 80. rokov minulého storočia, pričom ducha doby dotvárajú nielen kostýmy a scéna, ale aj notoricky známe piesne v podaní miestnej kapely Živica.

Príďte si vychutnať ľahkonohý humor z prostredia ženských kúpeľov plný iskrivých situácií, živelnej energie, láskavého humoru, hereckého šarmu a známych hitov z minulého storočia.

Zaspievajte si s hercami nestarnúce hity ako Sklíčka, Sladké mámení, Elena, Holky z naší školky, Jasná správa a ďalšie evergreeny. Zalovte v pamäti po reláciách Cvičme v rytme, Nedeľná chvíľka poézie, alebo filmovej Angelike!

Autorka hry Táňa Kusá po februárovej premiére v Tomášove povedala:

„Ďakujem za krásny zážitok.  Cítili sme sa výborne – to prelievanie energie medzi javiskom a hľadiskom prezradilo, s akou chuťou ste to pripravovali. To je najkrajší darček pre autora.“

Prijmite pozvanie vrátiť sa na chvíľu spolu s divadlom do čias minulých. Vstupenky v cene 5 eur získate:

Viac informácií nájdete na: https://www.facebook.com/DivadloNovaDedinka

Zdroj: Róbert Kubiš, Foto: Divadlo Nová Dedinka