Verejná knižnica Mikuláša Kováča: Zdravé vzťahy sú základom dobrého života

KULTÚRA
0 /

VKMK v Banskej Bystrici už o pár dní privíta výnimočných hostí. Rozprávať sa s nimi budete môcť nielen o knihách a dôležitosti čítania, ale tiež o medziľudských vzťahoch.

Verejná knižnica Mikuláša Kováča v predposlednom októbrovom týždni pripravila viacero príjemných kultúrnych podujatí. Jedným z nich je i Hana Repová v knižnici – zážitková beseda     s obľúbenou slovenskou autorkou románov pre ženy, v ktorých sú na prvom mieste medziľudské vzťahy. Umeleckým hosťom večera bude speváčka Zdenka Predná.

 

Hana Repová navštívi Verejnú knižnicu Mikuláša Kováča v pondelok 21. októbra o 16:30 hod. V pobočke Fončorda na Jilemnického 48 v Banskej Bystrici sa bude konať podvečerné podujatie pre verejnosť a tiež dopoludňajšie podujatie o 10:00 hod. pre ucelenú skupinu stredoškolákov.

V prípade záujmu o účasť na podujatí v oboch termínoch môžete kontaktovať knižnicu e-mailom na marketing@vkmk.sk alebo telefonicky na čísle 0947 927 569. Knižnica organizuje toto podujatie v rámci úspešného projektu Čítanie pod rozsvietenou čerešňou. Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu umenia.

Druhým podujatím, na ktoré knižnica upriamuje pozornosť návštevníkov, je prednáška s veľavravným názvom Medziľudské vzťahy. Supervízorka a odborníčka v oblasti sociálno-psychologického poradenstva Bibiána Krátka sa v rámci pravidelných prednášok z cyklu Cesta za sebapoznaním podelí o poznatky o tom, ako budovať zdravé vzťahy. Podujatie sa uskutoční v utorok 22. októbra o 16:30 hod. v pobočke Sásová na Rudohorskej 23/A.

Tretím podujatím pre verejnosť v tomto týždni, ktoré sa dotkne vzťahov medzi ľuďmi je prednáška autorky, vydavateľky a trénerky Marcely Gaľovej o tom, ako si uchovať vitalitu do vysokého veku. Podujatie sa koná 23. 10. o 16:30 hod. v pobočke Fončorda. Jeho súčasťou budú aj ukážky cvičenia a prezentácia autorkiných kníh.

Zmena programu vyhradená.

Mgr. Iveta Babjaková, riaditeľka knižnice hovorí:

„Knižnica je viac než len súbor kníh. Je to živý organizmus, kde sa vzdelávame, inšpirujeme navzájom a rozvíjame. Je to tiež miesto komunitného stretávania sa. A to všetko sa u nás deje nielen vďaka knihám, ale aj prostredníctvom rôznych podujatí, ako sú zážitkové besedy s autormi, workshopy alebo prednášky. Tešíme sa, že október v našej knižnici je mimoriadne bohatý na tento druh aktivít.”

Iveta Babjaková,

Iveta Babjaková

Zdroj: Katarína Lehotská Mikuláková , Foto: VKMK