Barani hlásia novú posilu, z Prešova prichádza útočník Valigura

ŠPORT
0 /

Adrián Valigura mal v aktuálnom ročníku pôsobiť v Prešove. Avšak v minulom týždni sa objavila informácia o vzájomnom rozviazaní zmluvy. Robustný útočník tak prichádza v reakcii na dlhodobé zranenie Michala Jasenca pod Urpín. Tento rodák z Popradu podpísal zmluvu s ´baranmi´ do konca aktuálne prebiehajúcej sezóny.

Dvadsaťtriročný Valigura rozvíjal svoj potenciál v spomínanom Poprade, kde patril medzi najproduktívnejších hráčov tamojšej juniorky. Postupne prichádzali aj prvé štarty v hlavnom tíme „kamzíkov“, za ktorých si zahral najviac v sezónach 2021/22 a 2022/23. Počas vlaňajška naskakoval v extralige za Liptovský Mikuláš i prvoligový projekt AquaCity Pikes. Keďže realizačný tím vedený Vladimírom Országhom nemôže počítať najbližšie obdobie s nádejným útočníkom Michalom Jasencom, vedenie klubu reagovalo angažovaním Adriána Valiguru. Rozhodovací proces objasnil pre klubový web Ľuboš Pisár:

„Po tom, ako sme sa dozvedeli, že zranenie Michala Jasenca je vážnejšie, než sa predpokladalo, museli sme zareagovať a aj z toho dôvodu sme angažovali do konca sezóny Adriána Valiguru. Čo sa týka Jasenca, je dobrá pravdepodobnosť, že by mohol stihnúť záver sezóny. Možno to bude vo februári, no v tejto chvíli je príliš skoro, aby sa stanovil presný termín jeho návratu.“

Napriek tomu, že ide stále o mladého hokejistu, Adrian Valigura má na svojom konte už vyše 110 zápasov v najvyššej slovenskej súťaži. Zaznamenal dovedna 22 bodov (12+10). Počas jednej sezóny pôsobil aj v juniorskej QMJHL a reprezentoval Slovensko na MS do 18 rokov, kde v siedmych vystúpeniach dvakrát skóroval. Na margo spečatenia podpisu zmluvy s banskobystrickým klubom skonštatoval:

„Po konci v Prešove sa mi ozval pán Pisár a trvalo to asi deň a pol, kým som sa rozhodol, že tú ponuku prijmem. Som rád, že som tu, prichádzam odovzdať tímu čo viem a makať naplno každý tréning, každý zápas, odovzdať sa pre tím. Dúfam, že sa nám bude dariť.“

Autor: (cb + web hc05.sk), Foto: ilustračné, klubové