Nadácia COOP Jednota skvalitňuje služby pôrodnice v Rooseveltovej nemocnici Banská Bystrica

SPRÁVY
0 /

Aktuálne Nadácia COOP Jednota darovala Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica lekárske prístrojev hodnote takmer 12 000 eur. Symbolický šek odovzdal Jozef Vahančík, predseda predstavenstva COOP Jednoty Krupiny a Ján Bilinský, predseda predstavenstva COOP Jednoty Slovensko a predseda správnej rady Nadácie COOP Jednota.

Nadácia COOP Jednota už 23 rokov kontinuálne podporuje aktivity, ktoré spája spoločenská zodpovednosť a humánne myšlienky. K jej činnosti sa v každom regióne hlásia regionálne spotrebné družstvá. COOP Jednota Krupina je pravidelným donorom Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

Od roku 2012 prispelo družstvo spoločne s Nadáciou COOP Jednota na rozvoj zdravotníckeho vybavenia fakultnej nemocnice sumou viac ako 100 000 Eur. Okrem podpory zdravotníctva podporuje COOP Jednota Krupina aj rozvoj regiónu. V spolupráci s Nadáciou COOP Jednota každoročne prispieva na regionálny rozvoj či propagáciu slovenských tradícií prostredníctvom Programu podpory lokálnych komunít.

Modernizácia gynekologicko-pôrodníckej kliniky

Zariadenia zakúpené Nadáciou COOP Jednota pre Fakultnú nemocnicu s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica budú umiestnené na II. Gynekologicko-pôrodníckej klinike SZU a predstavujú nevyhnutné vybavenie infúznou technikou pre pôrodné sály a jednotku intenzívnej starostlivosti.

Symbolický šek prišli do Rooseveltovej nemocnice osobne odovzdať predseda predstavenstva COOP Jednota Slovensko Ján Bilinský spoločne s predsedom predstavenstva COOP Jednota Krupina Jozefom Vahančíkom. Za Rooseveltku prevzal šek námestník pre LPS MUDr. Milan Ubání, MPH spolu s prednostom II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky SZU doc. MUDr. Karolom Dókušom, PhD. a vedúcou sestrou PhDr. Elenou Drapáčovou.

Zľava Karol Dókuš, Ján Bilinský, Milan Urbáni, Elena Drapáčová a Jozef Vahančík

Zľava Karol Dókuš, Ján Bilinský, Milan Urbáni, Elena Drapáčová a Jozef Vahančík

„Ďakujeme Nadácii COOP Jednota za pravidelnú podporu a dlhoročnú spoluprácu, ktorá trvá od roku 2012. Už niekoľko rokov nám nadácia spolu s regionálnym spotrebným družstvom COOP Jednota Krupina pomáhajú budovať lepšie prostredie pre našich pacientov. Aktuálne zakúpená technika rozšíri vybavenie II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky SZU a prispeje k zabezpečeniu čo najlepšej starostlivosti o naše rodičky a pacientky,“

uviedol Milan Urbáni, MPH, námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica.

Musíme si pomáhať

Neoddeliteľnou súčasťou aktivít regionálneho družstva COOP Jednota Krupina je spoločenská zodpovednosť. Družstvo je partnerom podujatí regionálneho, ale aj medzinárodného významu, kultúrnych inštitúcií ako aj mládežníckych a profesionálnych športových klubov v regióne stredného Slovenska. COOP Jednota Krupina sa dlhodobo usiluje o rozvoj lokálnych projektov v regióne, kde pôsobí.

Pravidelne podporuje obce, samosprávy, materské a základné školy, ale aj zariadenia pre seniorov. Špeciálny dôraz kladie družstvo na oblasť zdravotníctva a podporu zdravotníckych zariadení, občianskych združení, ale aj jednotlivcov so zdravotným znevýhodnením.

„Nesmierne si vážime profesionalitu, starostlivosť, ale najmä ľudskosť zdravotníkov a personálu Fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici. Sme radi, že aj tento rok sme v spolupráci s Nadáciou COOP Jednota mohli podporiť rozvoj jedného z najvýznamnejších zdravotníckych zariadení na Slovensku. Veríme, že aj tohtoročná finančná čiastka použitá na nákup lekárskeho zariadenia pre pacientky a rodičky prispeje ku skvalitneniu služieb fakultnej nemocnice,“

povedal Jozef Vahančík, predseda predstavenstva COOP Jednota Krupina.

Nadácia COOP Jednota sa snaží skvalitňovať liečebné procesy čo najširšiemu spektru pacientov prostredníctvom nákupu lekárskych prístrojov pre nemocnice a zdravotnícke zariadenia vo všetkých regiónoch Slovenska. V roku 2023 prispela nadácia na zlepšenie starostlivosti o pacientov v slovenských nemocniciach sumou viac ako 67 000 €.

Zdroj: Jana Kuklová  , Foto: Nadácia COOP Jednota a Rooseveltova nemocnica