V októbrovom CINEMAX BB opäť uvidíte viacero zaujímavých filmových noviniek

Kino
0 /

Banskobystrické multikino CINEMAX BB pokračuje v uvádzaní ďalších filmových premiér pre všetky vekové kategórie. Prinášame vám prehľad nových filmov od štvrtka 10. októbra 2024 aj s video ukážkami. 

TRANSFORMERS JEDNA

Animovaný akčný film, USA 104 minút. Príbeh legendárnych Transformers sa vracia k svojim koreňom. Spoznajte, ako sa zrodilo nepriateľstvo medzi Optimom Primom a Megatronom, a prečo museli opustiť rodnú planétu Cybertron. To všetko navyše dostanete v novom, animovanom prevedení.

Predtým, ako sa stali slávnymi Transformermi, boli Orion Pax (budúci Optimus Prime) a D16 (budúci Megatron) obyčajnými mechanickými obyvateľmi planéty Cybertron, ktorí nemali schopnosť sa transformovať. Zatiaľ čo D16 plne rešpektoval všetky pomerne prísne predpisy platné v jeho svete, Orion Pax ich porušoval, ako len mohol. Napriek tomu boli najlepšími priateľmi, ktorí by pre toho druhého strčili ruku do ohňa.

Vďaka súhre nešťastných okolností a Optimovej dobrodružnej povahe sa ocitnú na úteku pred spravodlivosťou, kde sa k nim pridajú aj hračička Bumblebee a drsniačka Elita1. Spoločne sa vydávajú na miesta, kde sa zrodila ich planéta do zakázaného kúta sveta skrytého pred očami bežných smrteľníkov. Práve tam objavia legendárneho bojovníka Alpha Triona, ktorý ich domovinu odnepamäti chráni a práve od neho štvorica dobrodruhov získa schopnosť ľubovoľne sa transformovať.

Kým sa však stačia náležite ,,vyblbnúť“, musia nadobudnuté zručnosti použiť na oveľa dôležitejšie účely. Cybertron sa ocitol v smrteľnom nebezpečenstve a zachrániť ho môžu len tí, ktorí sú skutočne výnimoční. Musia však držať pri sebe, čo je rovnako náročná úloha, ako záchrana sveta.

SPIEVANKOVO KONCERTNÉ TURNÉ V CINEMAX – 11. októbra o 17:00

Koncertné turné. Stratila sa malá myška! Spievanka sa vyberie na veľkolepú záchrannú výpravu s Lišiakom da Vincom na jeho špeciálnom lietajúcom stroji vyrobenom z recyklovaného materiálu. Pomáhajú im aj ďalšie postavičky zo Spievankova. Zaspievame si, zatancujeme a naučíme sa, ako je dôležité starať sa o našu zemeguľu. Nebojte sa, všetko dobre skončí, a aj malá myška sa nakoniec nájde.

Okrem zábavnej a hudobnej zložky príbeh prináša aj zložku edukatívnu, kde sa deti zábavným spôsobom učia, ako sa majú starať o prostredie okolo nich, ako recyklovať, ako vyrábať nové veci zo starých alebo ako šetriť energie. Deťom sa predstavia aj úplne nové postavy – vynálezca Lišiak da Vinco a Sýkorka Poštárka v nádherných výpravných kostýmoch.

Ide o jedinečný zážitok – prepojenie živého predstavenia s projekciami na veľkých kinoplátnach CINEMAX! Vstupenku na koncert potrebuje každý divák bez ohľadu na vek.  Vstupné je 14 eur / osoba.

MEDVEDÍK PANDA V AFRIKE

Animovaný dobrodružný film, Dánsko-Belgicko-Francúzsko-Nemecko 89 minút.  Kdesi v Číne si spolu užívajú život pandie medvieďa Pang a jeho kamarátka, dračica Jielong. Lenže Jielong je vzácny druh draka, ktorého chce mať každý zloduch doma v klietke a chváliť sa ním.

Jedného dňa Jielong unesú pašeráci do Afriky. Pang neváha ani minútu a vydáva sa na dlhú cestu, aby svoju najlepšiu kamarátku zachránil. Na dobrodružnej púti cez oceán do úplne neznámeho sveta stretáva veľa zvieratiek – orangutanieho kapitána Xing Xing, korytnačiu rodinku aj chytrého opičiaka Joja, ktorý sa nakoniec vydáva na cestu týmto krásnym kontinentom plným nebezpečenstva a zázrakov spolu s Pangom.

Medzitým sa Jielong stane darčekom pre rozmaznaného levieho kráľa Adea. Podarí sa Pangovi Jielong zachrániť? A je Ade naozaj zloduch, alebo má niekto zo svorky s Jielong iné plány?

VÝNIMOČNÝ STAV

Komédia, Česká republika 111 minút.  Spoločenská komédia o žiarlivom reportérovi a tiež o tom, aké ťažké je dnes rozoznať dezinformácie. Rozhlasový spravodajca Karol prilieta na otočku z Blízkeho Východu do Prahy. Má podozrenie, že ho jeho priateľka Marta podvádza s mladým kolegom z redakcie.

Krátko po príchode do bytu však zistí, že v Kamburi vypukla revolúcia. Lety späť sú zrušené. Povinnosti reportéra donútia Karla k mystifikačným reportážam, v ktorých arabskú revolúciu „simuluje“ pomocou kuchynských spotrebičov.

Postupne sa však chytá do vlastnej pasce, najmä, keď sa na základe vysoko sledovaných príspevkov rozhodne Český rozhlas poslať za spravodajcom podporný tím. Musí sa rozhodnúť, či sa prizná k mediálnemu podvodu alebo bude predstierať vlastný únos…

LEE: FOTOGRAFKA V PRVEJ LÍNII

Životopisná dráma. Veľká Británia 116 minút.  Po úspešnej kariére modelky a módnej ikony sa Lee Miller (Kate Winslet) počas 2. svetovej vojny vydá pracovať ako nebojácna vojnová fotografka.

Pre Vogue dokumentuje hrôzy vojny, od vojakov na fronte až po hrôzy koncentračných táborov. Ukazuje nielen brutalitu vojny, ale aj odolnosť obetí. Zaplatí za to vysokú osobnú cenu, keď je konfrontovaná s traumou z minulosti.

SUBSTANCIA – Artmax film 15. októbra o 20:10

Horor. Veľká Británia-USA-Francúzsko 140 minút. Starnúca hviezda televíznych obrazoviek Elisabeth Sparkle (Demi Moore) dostáva možnosť vyskúšať zázračnú substanciu, vďaka ktorej môže byť mladšia, krajšia a dokonalejšia.

Má to ale jeden háčik, musí sa deliť o čas. Jeden týždeň pre ňu, jeden pre jej nové ja, Sue (Margaret Qualley). Každých sedem dní. Dokonalá rovnováha. Jednoduché, nie? Ak všetko dodržíte, čo by sa mohlo stať?

LÓVE 2 – Predpremiéra 16. októbra o 17:30

Thriller. Slovensko 101 minút. Romantický vzťah Maťa a Veroniky sa zmení na komplikovaný, životu nebezpečný trojuholník. Brutálny boj o moc, v sieti intríg a korupcie v tieni mafie, ktorá sa neštíti ani politickej vraždy. Thajsko sa zdá byť dostatočne ďaleko. Ideálny úkryt pre pár zločincov z východnej Európy, ktorí netušia, že sa sami môžu stať ľahkou korisťou pre väčších predátorov.

Ako v tomto šialenstve obstojí osamelý bojovník, ktorý bojuje s tieňmi vlastnej minulosti? Môže ho ešte zachrániť nejaká láska a dokáže si to uvedomiť skôr, než bude neskoro? Dá sa vôbec z tohto šialeného kolotoča uniknúť?

MY HERO ACADEMIA: YOU´RE NEXT

Animovaný film. Japonsko 110 minút.  Stredoškolák Deku žije v spoločnosti, kde hrdinovia a zločinci neustále bojujú v mene mieru a chaosu. Je rozhodnutý stať sa najlepším hrdinom, aký môže byť, a tak sa odhodlá postaviť zloduchovi, ktorý napodobňuje jeho veľký vzor. Dokáže Deku a zvyšok triedy 1-A ochrániť svet a poraziť nový Symbol mieru?

SABATON: THE TOUR TO END ALL TOURS – Artmax koncert 11. októbra o 20:00

Koncertný film. Švédsko 102 minút. Dokonalý heavymetalový zážitok a oslava najväčšieho turné Sabaton v histórii. Zažite monštruózne živé vystúpenie legendárnej kapely v koncertnom filme Sabaton – The Tour To End All Tours.

Tento elektrizujúci film, nakrútený počas ich európskeho turné v amsterdamskom Ziggo Dome v roku 2023, dokonale zachytáva podstatu energických vystúpení Sabaton a ukazuje schopnosť kapely rozprávať historické príbehy prostredníctvom heavy metalu.

Pripojte sa ku skupine Sabaton a ich zástupom oddaných fanúšikov po celom svete v piatok 11. októbra 2024 a užite si strhujúcu vizuálnu šou, veľkolepú pyrotechniku, historické vojenské prostredie a, samozrejme, kultovú hudbu.

AŽ NA KONIEC SVETA – Artmax film 16. októbra o 18:00

Western. USA-Mexiko-Veľká Británia-Dánsko-Kanada 130 minút. 60. roky 19. storočia, San Francisco. Slobodomyseľná francúzska Kanaďanka Vivienne sa zamiluje do dánskeho imigranta, truhlára Holgera.

Po jeho boku sa vydáva malebnou krajinou nevadských kaňonov a lesov nájsť svoj vysnený domov. Usídlia sa v malom, zdanlivo kľudnom mestečku, ktoré ovláda skorumpovaný starosta a jeho bezohľadný obchodný partner, mocný rančer Alfred Jeffries.

Keď Holger odchádza bojovať do občianskej vojny, zostáva Vivienne sama čeliť nástrahám drsného prostredia, do ktorého vnáša chaos najmä starostov despotický syn Weston. Druhý režijný počin Vigga Mortensena je nadčasovou romancou dvoch fatálne tvrdohlavých milencov.

Zmena programu vyhradená. Aktuálny program, novinky a obsah filmov nájdete vždy na adrese http://www.cine-max.sk/.

Zdroj: CINEMAX BB, Foto: ilustračné z filmov