Októbrové multikino CINEMAX BB prináša zaujímavé filmové premiéry pre všetkých

Kino
0 /

Banskobystrické multikino CINEMAX BB vstupuje do októbra s ďalšími filmovými premiérami pre všetky vekové kategórie. Prinášame vám prehľad nových filmov od štvrtka 3. októbra 2024 aj s video ukážkami. 

TRANSFORMERS JEDNA – Predpremiéra 6. októbra 16:10

Animovaný akčný film, USA 104 minút. Príbeh legendárnych Transformers sa vracia k svojim koreňom. Spoznajte, ako sa zrodilo nepriateľstvo medzi Optimom Primom a Megatronom, a prečo museli opustiť rodnú planétu Cybertron. To všetko navyše dostanete v novom, animovanom prevedení.

Predtým, ako sa stali slávnymi Transformermi, boli Orion Pax (budúci Optimus Prime) a D16 (budúci Megatron) obyčajnými mechanickými obyvateľmi planéty Cybertron, ktorí nemali schopnosť sa transformovať. Zatiaľ čo D16 plne rešpektoval všetky pomerne prísne predpisy platné v jeho svete, Orion Pax ich porušoval, ako len mohol. Napriek tomu boli najlepšími priateľmi, ktorí by pre toho druhého strčili ruku do ohňa.

Vďaka súhre nešťastných okolností a Optimovej dobrodružnej povahe sa ocitnú na úteku pred spravodlivosťou, kde sa k nim pridajú aj hračička Bumblebee a drsniačka Elita1. Spoločne sa vydávajú na miesta, kde sa zrodila ich planéta do zakázaného kúta sveta skrytého pred očami bežných smrteľníkov. Práve tam objavia legendárneho bojovníka Alpha Triona, ktorý ich domovinu odnepamäti chráni a práve od neho štvorica dobrodruhov získa schopnosť ľubovoľne sa transformovať.

Kým sa však stačia náležite ,,vyblbnúť,, musia nadobudnuté zručnosti použiť na oveľa dôležitejšie účely. Cybertron sa ocitol v smrteľnom nebezpečenstve a zachrániť ho môžu len tí, ktorí sú skutočne výnimoční. Musia však držať pri sebe, čo je rovnako náročná úloha, ako záchrana sveta.

JOKER: FOLIE A DEUX

Muzikál, USA 138 minút. Neúspešný komik Arthur Fleck sa počas uväznenia v Arkhamskej štátnej nemocnici stretáva s láskou svojho života, Harley Quinn. Po jeho prepustení sa obaja pustia do romantického nešťastia odsúdeného na zánik.

INÝ ČLOVEK

Thriller, USA 112 minút. Edward (Sebastian Stan) je živoriaci herec, ktorému k príležitostným rolám pomáha predovšetkým jeho vážnou chorobou znetvorená tvár. Už dávno si zvykol, že ho väčšina ľudí považuje za monštrum, no napriek tomu je rád, že existujú ľudia, ktorým záleží viac na jeho charaktere, než na jeho vzhľade.

Jednou z nich je Ingrid (Renate Reinsve) mierne excentrická suseda a začínajúca ctižiadostivá divadelná režisérka, ktorej ambíciou je napísať hru o Edwardovi a jeho živote. Život sa mu radikálne zmení, keď sa rozhodne podstúpiť experimentálny chirurgický zákrok, ktorý sľubuje, že sa stane „iným človekom“. A to doslova.

Operácia dopadne nad očakávania dobre a Edward razom vyzerá ako úplne obyčajný Američan stredného veku. Čoskoro však zisťuje, že strata výnimočnosti, hoci okolím vnímanej skôr negatívne, mu chýba viac, než by čakal. Zmena, ktorá mala viesť k lepšiemu životu, ho vyšle na životnú dráhu, ktorá končí v stanici „Všetko je zle“.

MȎJ KAMARÁT TUČNIAK

Rodinný dobrodružný film, Brazília a USA 98 minút. Inšpirované dojemným skutočným príbehom, toto očarujúce dobrodružstvo o malom stratenom tučniakovi, ktorý potom, čo bol zachránený pred ropnou škvrnou, zmení život aj dušu brazílskeho rybára so zlomeným srdcom. Tučniak a rybár sa prekvapivo stanú priateľmi, natoľko spätými, že ich nemôže rozdeliť ani rozľahlý oceán.

EMA A SMRTIHLAV

Dráma, Slovensko a Česká republika 129 minút. Marika je maďarská vdova, ktorá počas búrlivých rokov druhej svetovej vojny a vojnového Slovenského štátu ukryje vo svojom dome na slovensko-maďarských hraniciach židovského chlapca a stane sa predmetom záujmu dvoch mužov – slovenského kapitána Hlinkovej gardy a nemeckého nacistického dôstojníka.

Štyridsiate roky minulého storočia. Vojnový Slovenský štát buduje svoju identitu na nenávisti voči menšinám. Po vyhnaní Čechov odchádzajú prvé židovské transporty. Narastajúci nacionalizmus postihne aj maďarskú vdovu Mariku, ktorá príde o prácu v arizovanom krajčírstve v centre Bratislavy.

Do jej dediny prichádzajú gardisti s jasným poslaním: „Zasiať slovenskú krv v tomto Maďarmi obývanom kúte slovenského pohraničia!“ Vzhľadom na svoj pôvod a skutočnosť, že ukrýva židovského chlapca, sa Marika snaží byť nenápadná. Napriek tomu sa ocitne v centre pozornosti dvoch mužov. Slovenského kapitána Hlinkovej gardy a nemeckého nacistického dôstojníka.

Dráma slovenskej režisérky Ivety Grófovej je adaptáciou rovnomennej knihy Petra Krištúfka, ktorá oživuje dramatické obdobie vojnového Slovenska. Príbeh rozdelenej doby, ktorá hrdinov stavia pred zložité dilemy, je vyrozprávaný sugestívnym vizuálnym jazykom.

KONIEC SVETA

Dráma, Česko 101 minút. Film rozpráva príbeh chlapca Tondu a jeho starého otca, ruského šľachtica, amatérskeho maliara, človeka s noblesou a predovšetkým človeka s pestrým a dramatickým životným príbehom, ktorého stvárnil vynikajúci Miroslav Krobot. Táto dvojica spoločne vzdoruje ťažkej dobe roku 1968.

Zmena programu vyhradená. Aktuálny program, novinky a obsah filmov nájdete vždy na adrese http://www.cine-max.sk/.

Zdroj: CINEMAX BB, Foto: ilustračné z filmov