VKMK v Banskej Bystrici pripravuje na piatok 27. septembra jedinečnú Noc v knižnici

KULTÚRA
4 /

V piatok 27. septembra 2024 sa bude vo viacerých pobočkách Verejnej knižnice Mikuláša Kováča odohrávať unikátne podujatie Noc v knižnici. Čitatelia aj široká verejnosť budú môcť objavovať čaro čítania kníh v zážitkovej kupole pod hviezdami či ďalšie výnimočné podujatia pre deti, mládež i dospelých.

Verejná knižnica Mikuláša Kováča aj v roku 2024 organizuje Noc v knižnici. Ide o 3. ročník veľkého podujatia zameraného na popularizáciu knižníc, kníh i samotného čítania. Jeho súčasťou je 10 rôznych aktivít počas celého dňa, ktoré sú určené rôznym vekovým kategóriám.

Pobočka Fončorda

  • 27. 9. o 17:00 hod.: Noc v knižnici Čítanie pod hviezdnou kupolou. Ponorenie sa do sveta nezabudnuteľných kníh s hudobnou projekciou Strom života. Zážitkové podujatie pre inšpiráciu a relax v prenosnom planetáriu.
  • 27. 9. o 18:30 hod.: Noc v knižnici Teenage klub. Kto som ja a kto sú oni? Zážitková prednáška s diskusiou o hrozbách na internete, kyberšikane, umelej inteligencii   s preventistkou Alžbetou Bosnyak Bahúlovou, tvorivé dielne, čítanie aj relax pod hviezdnou oblohou v prenosnom planetáriu. Pre mládež od 13 do 19 rokov.
Alžbeta Bosnyak Bahúlová

Alžbeta Bosnyak Bahúlová

Všetky podujatia Noci v knižnici v pobočke Fončorda sú spojené so zážitkom pod hviezdnou kupolou v prenosnom planetáriu. Z kapacitných dôvodov je vstup možný len prostredníctvom rezervácie na tel. čísle 0947 927 569 alebo e-mailom na marketing@vkmk.sk, kde záujemcovia dostanú viac informácií.

Ďalšie aktivity počas Noci v knižnici

  • v pobočke detskej literatúry sa od 00 hod. Rozprávkové čítanie s tvorivými dielňami pre deti od 5 do 10 rokov a ich rodičov.
  • v pobočke detskej literatúry, Sásová aj Fončorda sa v priebehu doobedia konajú viaceré podujatia pre ucelené školské skupiny MŠ a ZŠ.

Zmena programu vyhradená.

Mgr. Iveta Babjaková, riaditeľka knižnice hovorí:

„Knižnice sú miesta, kde sa stretáva poznanie a komunita. Sú to oázy pokoja, vzdelania, kultúry aj miesta pre celoživotné vzdelávanie. Cieľom podujatia Noc v knižnici je prezentovať knižnice ako miesta stretávania sa jednotlivcov aj rôznych skupín. Podujatie sa uskutoční vo všetkých regionálnych knižniciach Banskobystrického samosprávneho kraja. Srdečne pozývam na 3. ročník Noci v knižnici!”

Iveta Babjaková

Iveta Babjaková

Zdroj: Katarína Lehotská Mikuláková, Foto: VKMK a ilustračné