Počasie odložilo zápasy, hrali iba Medzibrod a Ľupča, oba tímy tesne prehrali + HLASY

ŠPORT
4 /

Cez víkend neodohrali zápasy treťoligisti z okresu Banská Bystrica pre nepriaznivé daždivé počasie  a ani štvrtoligový Badín, ktorý sa mal predstaviť v Bytči. Hral v tejto súťaži v nedeľu popoludní iba Medzibrod, ktorý doma nezvládol dramatický záver derby duelu s Osrblím. Prehral tesne 2:3. V piatej lige sa hotovali bodovať v nedeľu popoludní futbalisti Slovenskej Ľupče. Aj oni však tesne podľahli domácemu Hliníku nad Hronom, ktorý skóroval iba raz, aj to z penalty.

IV. LIGA – Majstrovstvá regiónu STRED

Medzibrod mal v nedeľu popoludní vyhovujúce ihrisko na futbal a tak duel s Osrblím sa mohol odohrať pred peknou diváckou kulisou. Domáci sa už v úvode stretnutia dostali do početnej prevahy, keď unikajúceho Bobrovského nedovolene zastavil Pustaj a bol vylúčený. Napriek tomu mal náš tím z banskobystrického okresu problém vytvoriť si gólové príležitosti a z ojedinelej šance osamotený Pánik prehlavičkoval bránku. Do vedenia sa tak dostali hostia zásluhou Švantnera v tridsiatej minúte, ktorému po individuálnom prieniku ponúkol loptu ako podnose Zajac – 0:1. Hostia mohli pridať aj druhý gól, ale lopta sa odrazila od brvna pred bránkovú čiaru.

Domáci po prestávke poslali do ofenzívy až troch nových hráčov. Hneď na začiatku však ich bodové ambície podstatne znížil Mejri, ktorý po rohovom kope najskôr hlavičkoval do konštrukcie bránky a odrazenú loptu umiestnil do siete – 0:2. Vzápätí mohol streliť kontaktný gól striedajúci Andrej Čilík, ale Hermanský ho vychytal. O pár minút sa ich súboj zoči-voči opäť zopakoval a tentokrát bol úspešnejší domáci hráč – 1:2. Medzibrod sa následne nadýchol do tlaku, ale Zajac po hodine hry a ďalšej individuálnej akcii z polovice ihriska vycvičil celú obranu súpera a technickým zakončením poslal svoj tím do dvojgólového vedenia – 1:3. To však opäť trvalo veľmi krátko, keďže po faule na Chromeka premenil pokutový kop o dve minúty na to Michal Konder2:3. Domáci sa snažili o vyrovnávajúci gól, ale mali problém  sa presadiť cez sústredenú obranu súpera. Bodové nádeje nášho celku z bystrického okresu ešte viac poklesli po súčasnom vylúčení Kohúta a Sojku v 88. minúte za protesty proti verdiktu hlavného rozhodcu. Aj napriek oslabeniu mohol Medzibrod predsa streliť v nadstavenom čase vytúžený vyrovnávajúci gól, ale Čilík po centri Paula loptu iba dočahoval a jeho zakončenie skončilo nad bránkou Hermanského.

(hut + cb úprava)

Tréner Medzibrodu Tomáš Dzúrik hodnotil derby duel pre bystricoviny.sk nasledovne: „Derby zápas s Osrblím mal všetko – 500 divákov, červené karty, päť gólov. Nechýbali emócie, teda všetko, čo má derby mať. Čo sa týka samotného zápasu, my sme hrali opäť v prvom polčase pomaly, bez takého nasadenie a väčšej vôle pobiť sa o výsledok. Ešte viac nám to paradoxne skomplikovalo vylúčenie súpera, keď zastavil hosťujúci futbalista nášho prenikajúceho hráča a išli sme do početnej výhody. Hostia však boli po tomto momente viac drzejší, arogantnejší a boli za to odmenení gólom, keď sme nechali prejsť hráča z polovice ihriska až k bránkovej čiare. Cez prestávku sme si povedali, že s tým musíme niečo spraviť, urobili sme tri zmeny, no bohužiaľ po centri sme si nepokryli hráča a z dorážky bolo 0:2. Nezložili sme zbrane, nepremenili sme obrovskú šancu Čilíkom, no následne ten istý hráč predsa len znížil na 1:2.  Potom však prišla zo strany súpera podobná situácia, kedy hráč naviedol loptu z polovice ihriska pred bránkovú čiaru, to by sa nemalo stávať, pekne to však zakončil a bolo 1:3. Znovu sme sa nevzdali, zabojovali sme, prišiel pokutový kop, znížili sme na 2:3. Mali sme ďalšie šance i tlak, bohužiaľ, v závere sa stalo to, čo sa stalo. I napriek oslabeniu v posledných sekundách prišla obrovská šanca Čilíka, ktorému chýbal azda pol krok na lepšie zakončenie. Derby zápas ako sa patrí. Hosťom gratulujem k výhre a uvidíme, čo prinesú nasledujúce dni…“

TJ Sokol Medzibrod – TJ Partizán Osrblie 2:3 (0:1)

Góly: 53. Čilík, 67. M. Konder – 30. Švantner, 47. Mejri, 65. A. Zajac. Rozhodoval: Palider. ČK: 88. Konder a Sojka za urážky na rozhodcu – 12. Pustaj za zmarenie gólovej šance. Diváci: 500!  

—————————————————————————————

Ostatné výsledky:  Kováčová – Čadca 4:0, Kysucké N. Mesto – Zubrohlava 6:1, Stráňavy – Bešeňová 2:0.

PROGRAM:

Najbližšie hrá Badín v sobotu 21. septembra15.00 hodine doma proti Príbelciam. Medzibrod nastúpi v nedeľu 22. septembra v tom istom čase v Zubrohlave.

Poradie:

1. Oravské Veselé 14b*, 2. Staškov 12b*, 3.Osrblie 12b, 4. Stráňavy 12b, 5. Bytča 10b*,  6. Zubrohlava 9b, 7. BADÍN 9b*, 8. Bešeňová 8b, 9. Makov 8b*, 10. Kováčová 8b, 11. Kysucké N. Mesto 8b, 12. Príbelce 8b*, 13. MEDZIBROD 6b, 14. Čadca 3b.

* – mužstvo má jeden neodohraný zápas k dobru

V. LIGA- skupina Juh

V piatej lige jediný zástupca z banskobystrického okresu Slovenská Ľupča cestovala v nedeľu popoludní do Hliníka nad Hronom. Domáci iba pred štyrmi desiatkami divákov mali v základnej zostave až troch Brazílčanov a štvrtý zasiahol do hry po sedemdesiatich minútach. Zápas po úvodnom oťukávaní ovplyvnil a zároveň aj rozhodol pokutový kop, ktorý Hliníčania v 14. minúte premenili zásluhou Brazílčana De Oliveiru1:0. Po ňom mali na kopačkách vyrovnanie hostia, ale najprv tutovku z Čiefových kopačiek z bránkovej čiary vykopol obranca a onedlho zlyhal sám na brankára v príležitosti Medveď.

Hernou prevahou pokračovali Ľupčania aj v druhom dejstve, keď si dokázali vypracovať viaceré dobré strelecké príležitosti, avšak len zopár pokusov mierilo medzi tri žrde. Z dobrej pozície pálil zo štandardky Ríša, ale jeho strela bola zblokovaná na roh. Čiefovi v ďalšej príležitosti sa nepodarilo vyrovnať ani na ďalší pokus, keď tentoraz jeho obaľovačka len tesne minula bránku. V závere domáci umne zdržiavali hru, najmä pri autových vhadzovaniach a odkopoch od bránky, kedy na ovále dlho a pomaly kráčali po loptu. Ľupčania to nechceli nechať tak a rozhodca vyťahoval za ich nesúhlas a gestá karty. Dve žlté a následne červenú videl na konci duelu tréner hostí.

Obranca Slovenskej Ľupče Jakub Sládeček pre bystricoviny.sk uviedol: „Sme sklamaní z tejto zbytočnej prehry, lebo šance sme si vypracovali, ale sme ich nevyužili. Nielen mňa, ale určite aj celý tím táto strata bodov nesmierne mrzí, pretože sme mali vyťažiť zo zápasu viac. Nevešiame hlavy a bojujeme ďalej, pretože sezóna je ešte dlhá.“

OFK Hliník nad Hronom – OFK Slovenská Ľupča 1:0 (1:0)

Gól: 14. De Oliveira. Rozhodoval: J. B. Kyseľ. Diváci: 40.

PROGRAM:

Najbližšie hrá Slovenská Ľupča doma v nedeľu 22. septembra o 15.00 hodine a privíta Detvu.

Poradie:

1. V. Krtíš 16b, 2. Lad. Vieska 13b, 3. Brezno 13b, 4. Látky 12b, 5. Hliník n. Hr. 12b, 6. Málinec 10b, 7. Jesenské 10b, 8. SLOVENSKÁ ĽUPČA 8b, 9. Detva 7b, 10. Radzovce 6b, 11. Č. Balog 4b, 12. B. Štiavnica 4b, 13. Vinica 2b.

Autor: (cb), Foto: ilustračné