Kúpele Sliač ožívajú aj toto leto štedrou ponukou pre hostí aj verejnosť

ZAUJÍMAVOSŤ
1 /

Kúpele Sliač sa okrem poskytovania ústavnej liečebnej starostlivosti starajú aj o bohatú kultúrnu ponuku pre návštevníkov nielen z regiónu stredného Slovenska. Sliačske kultúrne leto vytvára v kúpeľoch výnimočnú atmosféru. Zázemie pre duševnú aj fyzickú pohodu, posilnenie, a tiež príležitosť pre kultúrno-spoločenský kontakt vytvára z tohto prírodou obdareného miesta priestor, ktorý je právom označovaný ako „kúpele pre všetkých“.

K odštartovaniu sezóny slnka, hudby a tanca využili Kúpele Sliač už tradičné otvorenie Sliačskeho kultúrneho leta, kedy si v priestrannom kúpeľnom parku pripravili pestrý program nielen pre kúpeľných hostí, ale aj jednodňových návštevníkov a návštevníčky.

Kúpele, ktoré sú verejnosťou počas roka a najmä cez víkendy navštevované za účelom oddychu v rozsiahlom parku, využívania služieb v oblasti gastronómie alebo liečebných procedúr či letného termálneho kúpaliska, aj toto leto investovali do štedrej ponuky aktivít nielen pre milovníkov kultúry, ale aj rodiny s deťmi.

V priebehu sezóny sa tak návštevníci môžu tešiť na sympóziá, divadlá a koncerty, diskusie a prednášky, kvalitné gastro aj novinku v podobe domácej zmrzliny. Príjemné osvieženie počas horúcich letných dní nájdu návštevníci na obľúbenom termálnom kúpalisku, ktoré je v sobotné večery spestrené grilovačkou so živou hudbou.

„Kultúrny program sme aj tento rok koncipovali tak, aby reflektoval širokú škálu návštevníkov kúpeľov, teda od mladých rodín s deťmi až po seniorov. Aj v tomto roku Sliačske kultúrne leto prináša zážitky plné výnimočných momentov a príležitostí pre všetkých. V kúpeľnom parku v rámci tohto leta ešte odohráme filmové večery pod holým nebom, zopakujeme si úspešný koncept pozorovania padajúcich perzeidov, zorganizujeme podujatie VečierOK, koncert filmových a muzikálových melódii venovaných 780. výročiu objavenia sliačskych prameňov či galantný kultúrny piknik pre deti aj dospelých,“

približuje niektoré konkrétne podujatia Martin Beňuch, riaditeľ Kúpeľov Sliač.

Martin Beňuch

Martin Beňuch

V najbližšej ponuke pre širokú verejnosť sa nachádza aj Letný KINEMATOGRAF – kino pod hviezdami, ktoré už tento víkend 19.-21. júla 2024 priniesol film SLADKÝ ŽIVOT, prinesie aj ďalšie známe filmy MEKY či UTEKAJME, UŽ IDE!

Výnimočným zážitkom horúceho leta bude obľúbený VečierOK, ktorý 10. augusta 2024 z Kúpeľov Sliač vytvorí jedinečné miesto pre pozorovanie padajúcich perzeidov. Príjemný  letný večer môže verejnosť stráviť pozorovaním hviezdnej oblohy v spoločnosti tanečníkov skupiny CreDance, ženského šansónového Bon Bon Tria, skvelých hudobníkov, speváčky Lucie Kubínyovej aj DJ-a.

V rámci letnej sezóny 2024 opäť otvorilo prevádzku aj vonkajšie kúpalisko, ktoré je spolu s blízkymi tenisovými kurtami často navštevované zo strany okolitej verejnosti. Obľúbené je najmä pre svoje pokojné prostredie, krásnu prírodu a liečivú vodu. Termálne kúpalisko sa napĺňa liečivou minerálnou vodou z prameňa. Bazén je prietokový, voda ním neustále preteká, čím je zaručená jej absolútna čistota.

Kúpalisko je v prípade priaznivého počasia v sezóne otvorené denne okrem utorkov, pre ktoré je vyhradený sanitárny deň.

Kúpele Sliač sú historicky prvými kúpeľmi na Slovensku, ktoré boli vďaka liečivej minerálnej vode s vysokým obsahom CO2 určené na liečbu srdcovo-cievnych ochorení. Pri viac ako 200 ročnej tradícii v poskytovaní kúpeľnej starostlivosti sa špecializujú na liečbu viacerých zdravotných komplikácií.

Okrem srdcovo-cievnych ochorení sú to indikácie pohybového aparátu, ženských chorôb, onkologických ochorení aj post-covidového syndrómu.

Zdroj: Essence communications , Foto: Kúpele Sliač