O talentovanú, šikovnú a múdru mládež v Banskej Bystrici nie je núdza

SPRÁVY
0 /

Literárna, výtvarná a audiovizuálna súťaž s názvom „Rozhodni sa správne“ predstavuje záverečnú fázu celoročnej intenzívnej prevencie realizovanej na základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Banská Bystrica.

Interaktívnou, multimediálnou a zážitkovou formou bola problematika drogovej závislosti i trestnoprávnej zodpovednosti prezentovaná deviatakom prostredníctvom vlaku Revolution train, do ktorého nastúpili na banskobystrickej železničnej stanici v apríli tohto roka.

Približne 500 deviatakov 11 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta v ňom so súhlasom zákonných zástupcov mohlo vidieť, čo drogy spôsobujú a ako dokážu ovplyvniť naše správanie.

„Cieľom bolo podnietiť školákov k hlbšiemu zamysleniu sa nad dôvodmi, prečo dochádza k užívaniu návykových látok. Rovnako aj nad tým, aké to má finančné, zdravotné a sociálne dôsledky, ale aj nad rizikami, ktoré sú s tým spojené,“

povedal druhý viceprimátor Martin Majling, ktorý na mestskom úrade ocenil šikovných bystrických školákov.

Bystrickí školáci s Martinom Majlingom

Bystrickí školáci s Martinom Majlingom

Do literárnej, výtvarnej a audiovizuálnej súťaže „Rozhodni sa správne“ určenej pre žiakov 9. ročníkov sa zapojilo sedem základných škôl. Ocenených bolo päť z 23 doručených prác:

ZŠ Ďumbierska – kolektív žiakov za vytvorené video

ZŠ Moskovská – Karin Lehoťanová za obraz

ZŠ Moskovská – Diana Mária Libičová za literárnu tvorbu

ZŠ Sitnianska – Marek Siklienka za literárnu tvorbu

ZŠ Spojová – Samuel Kolárik a Nathan Lunen za obraz (koláž)

Všetky ostatné práce, ktoré sa nedostali do kategórie ocenených, boli odmenené knihou ako poďakovanie za zapojenie sa do súťaže.

Všetkým súťažiacim z Banskej Bystrice gratulujeme!

Zdroj: mesto BB a (tom) , Foto: FB a ilustračné