Hamšík slávi Vianoce na Donovaloch, teší sa na ME a túži po titule s Neapolom

ŠPORT
0 /

Slovenský futbalový reprezentant a odchovanec Jupie Podlavice Marek Hamšík trávi vianočné chvíle spolu s rodinou na Donovaloch. V pondelok však už musí rodák z Banskej Bystrice zarezávať na tréningu v Neapole. Na svojom oficiálnom webe je s ním exkluzívny rozhovor, ktorý vám prinášame v plnom znení s malou redakčnou úpravou.

Marek, aký bol rok 2015?

– Čo sa týka slovenskej reprezentácie, lepšie to snáď nemohlo byť. Postúpili sme na ME, je to fantastický úspech. Som rád, že som bol členom celej partie. Čo sa týka Neapola, tak v prvom polroku nám chýbal krôčik, no druhý je veľmi dobrý. Verím, že to dotiahneme k titulu.

V priebehu jesennej časti sa Neapol prvýkrát po 25-ich rokoch ocitol na prvej priečke Serie A…

– Samozrejme, že sme si vtedy fotili tabuľku. Bolo dobré zdokumentovať tento historický fakt. Veď som bol toho súčasťou.

Oproti minulým rokom si v talianskej lige dal menej gólov. Konkrétne na jeseň ,,iba“ dva.

– Tých gólov síce nie je veľa, ale cítim, že som cennejší pre mužstvo ako v minulých sezónach, keď som možno strelecky žiaril viac. A každý vie, že pre mňa je na prvom mieste tím.

V Serii A máš na konte 299 zápasov. Zaznamenal si to?

– Samozrejme. Je to krásne číslo. Hneď v prvom zápase roku 2016 by som sa mohol stať trojstovkárom (úsmev).

V posledných dvoch súťažných dueloch si zahral tri penalty, z ktorých si dve nepremenil. Ako reagovali spoluhráči?

– No boli aj podpichovačky (úsmev). V Bergame som dal gól, keď lopta sa odrazila od brvna za bránkovú čiaru. Pri strele mi zabúšilo srdce, ale dobre to dopadlo. Budem musieť penalty ešte dôkladnejšie nacvičovať.

V ankete Športovec roka 2015 si obsadil piate miesto. Zvíťazil cyklista Peter Sagan. Trúfaš si ho zosadiť z trónu ?

– To asi nie. Ja nie som individuálny športovec. Moje piate miesto nie je len o mne, ale o spoluhráčoch v reprezentácií a v Neapole.

Sleduješ výkony Petra Sagana?

– Samozrejme. Na Tour de France každú etapu, videl som aj jeho veľké preteky na svetovom šampionáte. Snáď sa raz dostanem aj na samotné preteky Tour. Momentálne je to nemožné, lebo vtedy máme prípravu na novú sezónu.

Kde budeš počas Vianoc?

– Tradične spolu s rodinou na chate na Donovaloch. Teším sa na vzácne chvíle s mojimi najbližšími, ako aj na chutné, tradičné slovenské jedlá.

Dokedy máš voľno?

– Prvý povianočný tréning máme 28. decembra.

Ciele do roku 2016?

– Veľmi sa tešíme so spoluhráčmi na európsky šampionát. V roku 2010 som hral na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike a teraz sú tu majstrovstvá Európy. Všetko sú to veľké futbalové podujatia, na ktorých veľa Slovákov doteraz nehralo. Verím, že vydrží forma a hlavne zdravie. Čo sa týka klubu, radi by sme zabojovali o vysnívaný titul. Máme veľmi silné mužstvo, ktoré je predurčené na to, aby úspešne bojovalo na viacerých frontoch. Nielen v Serii A, ale aj Európskej lige ako i v Talianskom pohári.

Zdroj: marek-hamsik.sk + red., Foto: ilustračné, internet