Stromy po dvoch rokoch opäť v Divadle Štúdio tanca

KULTÚRA
0 /

Banskobystrické Divadlo Štúdio tanca 6.apríla uvedie po dvoch rokoch obnovenú premiéru celovečernej tanečnej rozprávky Stromy. Je  určená nielen pre detských divákov, ale aj pre dospelákov.

Inscenáciu podľa rovnomennej rozprávky Gurama Petriašviliho môžete v obnovenej premiére vidieť už túto nedeľu o 16:00 hod, v Divadle Štúdio tanca na Komenského ulici 12 (na Kačici).

Profesionálne Štúdio tanca uviedlo inscenáciu Stromy prvýkrát vo svojom repertoári v decembri 2011 až 12x reprízovalo do apríla 2012.

„Vrelé prijatie u malých aj veľkých divákov nás presvedčilo, že rozprávka nemôže len tak odísť do zabudnutia. Rozhodnutie obnoviť ju však nebolo jednoduché, keďže v nej účinkuje 14 detí z prvého stupňa školy Fantázia. Uvedenie Stromov sprevádzali veľká koordinácia, starostlivé plánovanie a zopár zmien, ktoré sa v priebehu času udiali. Deti začali skúšať už v januári, aby na obnovenej premiére podávali výkony hodné javiska,“

uviedla pre agentúru SITA projektová manažérka Divadla Štúdio tanca Ľubica Demianová.

Stromy

koncept a réžia: Zuzana Hájková
choreografia: Tibor Trulik a umelecký tím DŠT
asistentka choreografa: Katarína Trulikova
scenár a dramaturgia: Uršuľa Ferenčuková
scénografia a kostýmy: Marek Šafárik
hudba: Matej Štesko
interpretácia: umelecký súbor Divadla Štúdio tanca a deti zo Súkromnej ZŠ Fantázia

Je to Inscenácia pre naše deti a pre deti v nás. Zázračný príbeh o tom, ako sa rodia umelci. O tom, ako rôzne druhy umenia premieňajú každodenný život na nevšedné zážitky. O tom, ako umenie empatie a porozumenia stojí v strede všetkých umení.  O tom, ako môžeme uvidieť klíčiť jagavé semienka. Aj o tom, ako rozpoznáme múzy okolo nás.

Mnohí sa sťažujú, že dnešné deti nevnímajú krásu klasického umenia. Umelci Divadla Štúdio tanca ju predvedú v pútavom príbehu zo zázračného mestečka. Inscenácia má originálnu hudbu, je nádherne výtvarne spracovaná a spolu so skúsenými tanečníkmi v nej účinkujú aj deti. Bez zbytočného moralizovania odkrýva podstatné veci, tie, ktoré sú očiam neviditeľné. Tie, kvôli ktorým treba otvoriť srdce. A zasadiť stromy….

Ďalšie termíny uvedenia rozprávky sú v utorok až štvrtok  8.-10.4 2014 o 14:00 hod., v nedeľu  13.4.2014 o 16:00 hod. Vstupné na premiéru je 5 €  a na reprízy  3 € ( deti do 3 rokov bezplatne), pre organizované skupiny platí zľava.

Zdroj: DŠT BB